Vad är en ventil Lifter?

December 19

Ventillyftaren följer kamaxeln lob i en motor och öppnar och stänger ventilerna. Den ventillyftare, eller lyftaren som det ofta kallas, finns i många olika stilar. Varje stil representerar den typ av kamaxeln som lyftaren rider på. Det finns hydrauliska lyftare i både platta nock och rulltyper, samt fasta eller mekaniska lyftare i platta ventillyftare och rulltyper också.

Varje typ av ventillyftare har sina egna positiva och negativa egenskaper. Den hydrauliska platta lyften är det billigaste att köpa och kanske den vanligaste stilen av ventillyftare som används. Det rider på kamaxeln s lober och använder oljetryck att tillämpa en viss förbelastning på tryckstången. Den positiva aspekten av detta lyftare är dess enkelt underhåll och användning. Nackdelen med denna typ av lyftaren är dess förmåga att pumpa upp eller flyta ventilen vid höga motorvarvtal, eller varv per minut.

Den fasta ventillyftare i platta lyftar formuläret rider också på kamaxeln loben. Denna lyftare använder emellertid en förutbestämd inställning clearance för att manövrera ventilen. Clearance dikteras av kamaxeln tillverkaren och är satt till vipparmen / tryckstång sits. Fördelen med denna lyftare är dess kostnad och förmåga att sätta lyftare avstånd till RPM. Nackdelen med denna lyftare är att det är bullrigt och behöver ständig anpassning för att säkerställa korrekt drift.

Platta nock kamaxlar och ventillyftare församlingar producerar friktion och hästkrafter-råna dra. De är ofta utsätts för slitage och kommer ibland orsaka oberäkneligt ventiltider på grund av extrem förslitning. Botemedlet för denna makt-råna Systemet kommer i form av en rulle kamaxel och en rulle ventillyftare.

Rullen ventillyftare inkorporerar en stålfälg vid basen av ventillyftaren. Detta hjul rider med på kamaxeln s loben. Denna konstruktion förhindrar friktion och ökar hästkrafter. Den förhindrar också tidigt slitage. Rull stil lyftare kommer i både fasta eller mekaniska och hydrauliska konstruktioner. Denna typ av lyftare kräver en starkare ventilfjäder för att säkerställa att rullen förblir i kontakt med kamaxeln loben vid höga motorvarvtal.

Fördelen med ett valssystem är ökningen av hästkrafter och bränslesparpotential över det av en platt ventillyftare system. Den negativa aspekten av valssystemet ligger i den höga kostnaden. Kostsam finns också de ökade tryckventilfjädrar som behövs för att hålla lyftare placerade på kamaxeln lober.

  • Rullen ventillyftare averts friktion och förbättrar hästkrafter.