Lär känna AKC-Ideal Beagle

November 2

Den idealiska Beagle, enligt American Kennel Club (AKC), kan se söt men han borde inte se svaga eller känslig. Han ska likna en miniatyr Foxhound som är solid och stort för hans inches, med slit-och-tår utseendet på en hund som kan pågå i jakten och följa hans stenbrott tills stenbrott ger upp, slits ut och / eller fastnar .

AKC rasstandard konstaterar också att Beagles finns i två storlekar: 13-tums Beagle och 15-tums Beagle. Den 13-tummare är tänkt att vara något högre än 13 inches på framsidan axeln. På samma sätt bör 15-tums Beagle inte överstiga 15 inches i höjd vid fronten skuldra.

Rasstandarden är som en blåkopia som beskriver vad välrenommerade uppfödare bör försöka att producera i sina beagle valpar och vilka domare bör titta efter när de bedömer Beagles i utställningsringen.

Huvud

En Beagle skalle bör vara ganska lång, med en liten kupol på den bakre delen av huvudet. Skallen som helhet bör vara relativt bred och fullt, inte långsträckt. Dessa långa, silkiga öron bör nå nästan till slutet av näsan om den dras rakt ut, och de bör avrundas på tips. Ögonen ska vara hassel eller brun i färgen och bör vara stora, ställ långt ifrån varandra, och har en mild, vädjande uttryck. Nospartiet skall ha en kvadratisk form, och profilen bör visa en tydlig skillnad mellan botten av ansiktet och toppen av ansiktet.

Kropp

Rynkor är okej för kinesiska Shar-pei men inte för Beagles! Standarden föreskriver att nacke och hals bör inte uppvisa några hudveck. Axlarna bör inte vara upprätt; snarare, de borde lutning nedåt. Hundens bröst ska vara djup och bred, men inte i proportion till resten av kroppen. Beagle rygg bör vara relativt kort (inget kanalisering av taxar här!).

Ben, fötter och svans

Den wienerhund tar en annan hit när Beagle rasstandarden behandlar ben, fötter och svans. Standarden föreskriver att en Beagle framben ska vara rak, inte är böjda eller - ja, blir standarden denna specifika - liknar de främre benen på en tax. Höfter och lår ska vara stark och muskulös. Svansen måste vara ganska hög på gumpen och transporteras i en jaunty mode, men det bör inte kurva över ryggen.

Päls och färg

Beagle bör ha en medellängd, lätt att brudgummen päls som ligger nära kroppen och är hård vid beröring. Silky flätor är ett definitivt no-no.

När det gäller pälsfärg, är standard vag, säger bara att någon erkänd hound färg är acceptabel. Den vanligaste färgen är svart, vit och tan trefärgad, men andra färger är gemensamma för hundar såsom rött och vitt, choklad trefärgad (fast chokladbrun istället för svart), och skuggade trefärgad (varierande nyanser av brunt i stället för svart) är okej också. Så också tickar: små fläckar av brunt eller svart i vit päls.