Vilka är de olika typerna av Nattlinnen?

November 7

Nattlinnen är nattdräkt vanligtvis bärs av kvinnor. De är löst sittande och vanligtvis i form av en klänning eller klänning.

Nattlinnen, pyjamas, natt, och andra typer av natt slitage var oerhörd upp genom medeltiden, när folk brukar bara sov i naken. Början av textilindustrin förde långa, tunga nattlinnen och natt. De ursprungliga nattlinnen, som bärs av både män och kvinnor, formades på samma sätt som en mans skjorta, men längre, oftast hänger ner till knäna. I 17-talet Europa, inspirerade av asiatiska influenser, en typ av morgonrock eller banyan var populär bland både män och kvinnor. Ofta av siden, och formade efter den japanska kimono, var banyans som nattlinnen samt vardagligt lounge slitage för välbärgade.

Idag finns en uppsjö av nattlinnen i alla former, storlekar, färger och tyger, vanligtvis bärs av kvinnor. De nattlinnen som bärs av män är främst känd som natt idag. Kanske de första bilderna i ens sinne när väger nattlinnen är silkeslen, ren nalle och baby doll typ nattlinnen och negligéer, eller golv längd satin Puderkappor, som alla är vanligtvis förknippas med nygift, bröllopsresor, och känsla sexig. Dessa färgglada och avslöjande nattlinnen skapas och slitna att göra en kvinna känna sig attraktiv och förförisk; de är normalt inte avsedd för skydd eller värme, utan snarare, för skönhet.

"baby doll" nattlinnen, linnen och negligéer är oftast ärmlös med tunna axelband eller ingen alls, och kjolen delen av klänning hänger ner bara om höfterna. Teddies är faktiskt inte nightgowns alls; Snarare är de formade mer som en trikåer eller baddräkt. Golv längd Puderkappor är vanligen tillverkade av ett skirt material, har axelband och är nära monterade. Ändå var och en av dessa typer av nattlinnen används ofta bara vid speciella tillfällen. För dagligt bruk, verkar det mest populära stil nattlinne är knälång sort.

Beroende på vilken typ av tyg som används, nattlinnen varierar nästan lika mycket som vanliga kläder. Bomullsnattlinnen är några av de mest populära, med ett stort utbud av bomull, från tunna sommarnattlinnen med liten eller ingen ärmarna till tunga flanell knapp-ups med långa ärmar för kalla, vinternätter. Nattlinnen kan också göras av silke, satin, och nylon, för att nämna några. De flesta kvinnor upplever att de har en mängd olika nattlinnen. Deras samling kan omfatta en spets eller silkig nattlinne för känsla sexig, en flanellnattlinne ta bort kylan av vintern, och några bekväma bomullsnattlinnen för att helt enkelt sova bekvämt.

  • Chemises är en ganska populär typ av nattlinne.
  • Den traditionella kimono - fortfarande sliten i Japan - har influerat många typer av kläder, även Banyan.
  • Satin är ett vanligt material som används för att göra nightgowns.