I Baseball, Vad är en Squeeze?

July 1

Den Squeeze är en baseballstrategi som utvecklades under första hälften av 20-talet. De flesta experter är överens om att det första utseendemässigt av denna strategi ägde rum på 1931 World Series. Jake Reid, som var chef för New York Yankees på tiden, krediteras med att uppfinna och utveckla tekniken.

Den grundläggande formeln för en Squeeze innebär några enkla komponenter. Dessa pjäser kräver en offerbunt när det finns ström mindre än två outs postat för omgången. En löpare måste vara på tredje bas vid den tidpunkt som den bunt sker. Målet med spelet är för spelaren hemma bas att bunt planen på ett sådant sätt att han eller hon kommer att kastas ut vid första basen. Under tiden är löparen en tredjedel kunna köra för hem och göra mål en körning för laget.

Det finns ett par av kundanpassade varianter på grund Squeeze som har använts i spel som sträcker sig från Little League World Series mästerskap. En teknik refereras till som en säkerhetspressen. Som namnet antyder, den här typen av spel innebär löpare på tredje bas kvar på plats tills smeten faktiskt gör kontakt med bollen och jaga av bunt blir uppenbart.

En riskfylld version av Squeeze är självmord squeeze. Med detta synsätt, löparen på tredje bas börjar löpa så snart kannan släpper bollen och innan smeten uppnår en bunt. Förhoppningen är att den bunt kommer att ansluta och flytta i en riktning som är mer eller mindre mellan kannan och den första basemanen. När detta är fallet, är det tredje bas runner normalt kunna nå hem plattan och värdering en körning. Emellertid är mycket svårt att hantera denna typ av spel. Oftare än inte, denna variation på Squeeze leder till den tredje bas runner sätts ut medan smeten gör hans eller hennes sätt att första bas.

  • När en Squeeze utförs på rätt sätt, kommer en löpare på tredje bas kunna nå hem plattan säkert.