Hur kan jag få Tillsammans med mina svärföräldrar?

August 19

Den clichéd presentation av svär som antingen obnoxiously journalistvärldens eller överbeskydd har använts som en komisk enhet i filmer, böcker och tv åratal. I verkligheten, många i-lagarna gör ärliga ansträngningar att knyta an nya tillägg till sin familj, även om det bindningsprocess kan tyckas röra glacially ibland. Fortfarande, att lära få tillsammans med svärföräldrarna är ofta en färdighet som förvärvats under åren, inte veckor eller månader efter bröllopet. Det finns några viktiga saker att tänka på medan du arbetar med att bygga upp en bra relation med dina svärföräldrar.

Först av allt måste du komma ihåg din roll i din makes familjedynamik. Du kanske har daterat denna person uteslutande för flera år och tror du delar en intim relation, men du var inte där för hans eller hennes födelse. Du har inte närvara sin första skola lek, och du var inte den första på scenen när han eller hon föll av en cykel. Det finns familjemedlemmar som gjorde uppleva alla dessa saker i första hand, och det kan vara svårt för dem att låta andra i denna cirkel. Om du vill utveckla en god relation med i-lagar, aldrig anta att du är den enda utomstående expert när det kommer till din makes historia. Demonstrera en vilja att låta andra dela sina egna berättelser.

Ett annat knepigt område när det handlar om svär upptäcker gemensamt intresse. Ofta vissa yrken köra i familjer, så många av deras livserfarenheter filtreras genom sina yrken. En familj befolkat med tränare, till exempel, kan ha svårt avseende en ny make med en bakgrund inom konsten. Det är inte så att de svär inte är utbildade eller uppskattar den kreativa konstfältet, men deras egna livserfarenheter sätta dem på en fotbollsplan eller en basketplan, inte en scen eller studio. När livsstilar eller yrken tycks kollidera, kan det vara bra att hitta ett neutralt område av intresse som delas av både dig och dina svärföräldrar. Du kan också hitta sätt att införliva dina intressen i sin komfortzon, som att skapa idrottsrelaterade konstverk.

Du bör komma ihåg att svär var människor långt innan de blev dina släktingar genom äktenskap. Ungefär som alla andra relationer, är det naturligtvis att finnas vissa personer som helt enkelt inte funkar bra ihop. För att komma överens med de flesta av din nya svär, kan du behöva erkänna denna konflikt tidigt och koncentrera dina ansträngningar på de svär med vilka du kan bygga upp en hälsosam rapport. Några svär ärligt anamma nya tillägg inom några månader av äktenskapet, men det kan finnas vissa som förblir avlägsen åratal. Du kanske kan fastställa källan till sitt missnöje över tiden, men smide ett avtal om att oense kan vara lika acceptabelt för den skull interfamilial harmoni.

Även om det kan visa sig vara en utmaning att ställa sig in dig med alla dina svärföräldrar, är det verkligen bättre att leva hela ditt gift liv på utsidan ser i. Ha alltid i åtanke att du och din egen familj är också svär nu, så gäller samma regler för uppträdande bör gälla. Att kritisera dina svärföräldrar framför din make eller inte acceptera ärlig kritik av egna släktingars agerande kan bara leda till större problem. Du kan vara din makes romantisk partner, men han eller hon har också syskon och föräldrar som lyssnar mycket noga och komma ihåg allt. Om du vill ha en bra relation med dina svärföräldrar, börja med att upprätthålla en ännu bättre relation med din make.

  • Problem med att få tillsammans med svärföräldrarna kan ibland orsaka problem mellan partners också.
  • I-lag fjärde tillåter flera generationer lever samtidigt ge avskildhet för både familjer.
  • Det finns många dynamik när det handlar om i-lagar, inklusive hur länge paret har varit engagerad eller gift.