Oönskade Täck Sidor med utskrifter

August 18

Kaye har en ny laptop. När hon väljer att skriva ut ett dokument, ett försättsblad skrivs först. Det listar filnamn, katalog, mall, titel, ämne, författare och mycket mer. Detta blad utskrifter med varje dokument skrivs ut. När hon vill skriva ut mer än en sida, skriver den före varje sida. Hon undrar hur man stänga av detta, eftersom den använder en hel del skrivarbläck.

När du börjar få extra försättsblad som denna, det finns egentligen tre saker att kontrollera. Först bör du kontrollera om din skrivardrivrutin har en täck ark kapacitet. Detta gör du genom att visa dialogrutan Egenskaper för skrivaren. Gör detta i Windows, inte i Word. (Om du använder Windows XP klickar du på Start och sedan på Skrivare och fax. Om du använder Windows Vista, klicka på Start-knappen, klicka på Kontrollpanelen och klicka sedan på Skrivare.) Högerklicka på skrivarens ikon och välj Egenskaper från den resulterande snabbmenyn. Du ser skrivarens dialogrutan Egenskaper och du bör se till att fliken Avancerat visas. Fliken kommer att se annorlunda för olika skrivare, men på vissa skrivare finns en Separator knappen Sida. Klicka på knappen och Fönstret visar den Separator Page dialogrutan. (Se figur 1.)

Oönskade Täck Sidor med utskrifter

Figur 1. Separator Sidan dialogrutan.

Kontrollera att det finns ingenting som anges för en skiljesida, och klicka sedan på OK.

Om detta inte bota problemet, sedan gå vidare till den andra platsen för att kontrollera. Detta har att göra med om dokumentegenskaper skrivs ut av Word med dokumentet. Microsoft egentligen talar om detta lite i Knowledge Base:

http://support.microsoft.com/kb/890897

För att stänga av denna inställning, så här:

  1. Välj Alternativ på Verktyg-menyn. I Word visas dialogrutan Alternativ.
  2. Se till att fliken Print visas. (Se figur 2.)

    Oönskade Täck Sidor med utskrifter

    Figur 2. Fliken Print i dialogrutan Alternativ.

  3. Se till att kryssrutan Dokumentegenskaper rensas.
  4. Klicka på OK.

Om detta fortfarande inte göra susen, då finns det en sista sak att prova. Vissa skrivare har möjlighet att automatiskt lägga omslagssidor eller skiljesidor mellan utskriftsjobb. (Stora nätverksskrivare på kontor ofta gör här.) Du kontrollerar denna förmåga genom att använda inställnings funktioner på själva skrivaren. Du kan behöva göra vissa utforska och peta omkring i inställningsmenyerna, men du kan mycket väl finna att skrivaren har denna förmåga påslagen. Använd inställningsmenyerna för skrivaren att stänga av funktionen, och försök sedan skriva ut igen.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (588) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Oönskade Cover Sidor med utskrifter.