Hur väljer jag det bästa sjukhuset Flooring?

August 5

Sjukhus designers måste välja sjukhus golv som uppfyller många kriterier. Golv bör vara kostnadseffektiva, tillåta toppklass hygien och vara hållbara och säkra. Förutom att vara lätt att underhålla, bör det också vara estetiskt tilltalande. Välja den bästa sjukhusgolv kan också bero på de områden som ska golvad; exempelvis kan intensivvårdsavdelningen behöver en särskild golvbeläggning som skiljer sig från dem i allmänna områden. För att välja den bästa sjukhusgolv, leta efter dem som tål hög trafik och är elastiska, bekväma, och halkfri.

Vinylgolv har dominerat sjukhus eftersom de är halkhämmande och har mycket långa liv. Många vinyl-baserade sjukhusgolvprodukter har sömlösa ytor som motverkar ansamling av damm, vatten och andra ämnen. Det motstår fläckar, som bibehåller sitt utseende under en lång tidsperiod, och kan hittas i olika utseenden och modeller. Användningen av vinylgolv har minskat, men eftersom det frigör giftiga ämnen under produktionsprocessen och har en hög miljökostnad.

Många designers föredrar att använda mattan på grund av komfort det ger och dess bullerminskande egenskaper. Det är emellertid extremt höga underhåll och är mindre hållbara jämfört med andra material. Vissa föredrar att använda gummi som golvmaterial på grund av dess höga slitstyrka, men det är ganska dyrt. Linoleum är en annan favorit bland designers eftersom det är billigt och har mindre miljöpåverkan. Det kräver frekvent vaxning och städning, men, och är inte lika hållbart på lång sikt.

När du väljer sjukhusgolv, är den sak att tänka på att välja en som fortfarande kommer att vara attraktiva efter ett decennium eller två. Fläck motstånd är en viktig kvalitet för att leta efter eftersom golvet ska vara opåverkad av blodspill eller spill i allmänhet. Att välja ett material som har låg bländning är också viktigt, som är att hitta ett material som ger mindre buller vid nedslaget. Bra golv kan minska bullret när människor gå över den med höga klackar, eller rulla utrustning eller släppa objekt.

Helst bör golvet vara halksäker och tillverkad av ogiftiga förnybara material - många designers har börjat utforska med naturliga material som bambu och kork. Marmoleum, tillverkade av rå naturmaterial såsom kalksten, trämjöl, jute och linolja, är lätt att underhålla. Lätt att rengöra, har antistatiska och bakteriostatiska egenskaper och kan smidigt svetsas till vägg och golv lederna. Det är också tåliga nog att bära tung utrustning och tål stor gångtrafik.

  • Vissa sjukhus designers har börjat experimentera med att använda bambu golv.
  • Sjukhus golv bör tåla hög trafik och vara halkfri.