Vad är en klassisk Bob frisyr?

July 30

En klassisk bob frisyr är en stil mest populära bland kvinnor, som har förblivit vanligt under åren på grund av dess enkelhet och tidlöshet. I denna stil, är håret kapas till samma längd runt hela huvudet. En hakan längd bob är den vanligaste, där håret kommer att falla precis till käklinjen. Vissa väljer att gå en lite kortare och hacka håret runt öronen. Den klassiska bob frisyr typiskt skildes i mitten eller på ena sidan, och är i allmänhet utformade rakt. Det finns fördelar och nackdelar med denna frisyr.

Vissa hårtyper eller ansiktsformer är mer smickrad av den klassiska bob frisyr än andra. De med tunt, rakt hår kan finna att denna frisyr ger håret mer volym och lyft. Dessutom kvinnor med långa, smala ansikten ofta att en klassisk bob frisyr hjälper till att förkorta deras ansikten och lägger till en fin balans. Omvänt finns det vissa hårtyper och ansiktsformer som inte håller så bra med en bob frisyr; de med väldigt runda eller fyrkantiga ansikten kan upptäcka att en bob frisyr är helt enkelt för mycket. Dessutom kan en bob frisyr gör väldigt tjockt eller lockigt hår ser ännu större och bredare runt ansiktet, som i allmänhet inte ett bra utseende.

Även en klassisk bob frisyr i alla en längd är tidlös stil, det finns andra sätt att uppdatera denna frisyr, eller gör det lite vassare. Något vinkla håret är en av de mest populära var att göra detta; håret är kvar bara något längre i den främre och därefter vinklas till baksidan av huvudet. Det är ibland skärs mycket kortare i bakhuvudet, eller ens vinklad till en punkt vid nacken.

Bangs går ofta bra med en klassisk bob frisyr också. Dessa kan vara trubbiga skurna lugg, rakt över pannan, eller sideswept smällar som gör frisyr lite mindre allvarliga. Återigen kommer en individs ansiktsform och hårtyp spela en roll i stil med smällar valt. Kapning några kortare lager till frisyr kan ge det mer intresse, och göra det lite mer visuellt intressant också. Dessutom lånar denna frisyr sig riktigt bra till höjdpunkter eller andra förändringar hårfärg, eftersom de är mest märkbar på kortare frisyrer. Bara tänk på att upprätthålla en klassisk bob frisyr tar mycket mer regelbundna trim än en längre frisyr, eller en som är mindre allvarlig.

  • Klassiska bob hårklippning kan uppdateras genom att vinklas kortare i ryggen.