Vad är en Roll Center?

July 31

En rulle centrum är en linje kring vilken ett fordon roterar. För en bil eller lastbil, när han sitter stilla, skulle vridcentrum vara en linje, framifrån och bakåt, ner i mitten av fordonet. Om fordonet är i rörelse, kan vridcentrum byta position. Hur mycket det förändras beroende på vehicleâ € s fjädring och dess masscentrum. Ingenjörer överväga en vehicleâ € s rullcentrum, tillsammans med masscentrum, för att förutsäga vehicleâ € s prestanda under vissa väg- och körförhållanden.

Roll centra säger lite om bilar hantering. För att kunna använda rullcentra för att göra prestanda förutsägelser, måste de anses tillsammans med vehiclesâ € masscentrum. En statisk vehicleâ € s masscentrum är typiskt samma som vridcentrum från vänster till höger, men lägger till en annan linje från topp till botten. Det är rörelsen av dessa två linjer, jämfört med en annan, som bestämmer vals prestandan av ett fordon.

När ett fordon är i en manöver som tillämpar en rullande krafter såsom skapad av centrifugalkraften när du vrider ett hörn, kan fordonet doppa ner på utsidan fjädring. Detta förskjuter kraft placeras på vehicleâ € s hjul. Medan vehicleâ € s masscentrum förblir konstant, ökar kraft den yttre hjulen, och minskar på insidan hjulen. Såvida annan kraft, såsom ett upphängningssystem, räknare denna skillnad, den vehicleâ € s vridningscentrum migrerar mot utsidan av svängen.

Den nya placeringen av valscentret kommer medföra att masscentrum för att reagera på den på ett sätt som kallas en momentarmen. I denna situation, centrifugalkraften av svängen använder skillnaden mellan masscentrum och valskärna för att skapa en stödjepunkt. Denna stödpunkt placerar en roterande kraft, eller vridmoment, på de yttre hjulen på bilen vinkelrätt mot körriktningen. Om centrifugalkraften är tillräckligt stark, kommer det att överföras genom övermomentarmen, med hjälp av de yttre däcken som en stödjepunkt, därefter lyfta och rotera masscentrum upp och över de yttre däcken eller rulla fordonet över.

Genom att titta på dessa olika krafter och deras samspel med vehiclesâ € rulle centra, kan ingenjörer göra säkerhets förbättringar bilar. Ett av de sätt som de kan göra detta är genom att ändra fjädringssystem. De kan stelna upphängningen så att fordon inte doppa på ena sidan och flytta sina rollcentra.

Det finns dock bara så mycket som kan göras med fjädringssystem. Ofta så är fallet med fordon såsom stadsjeepar som har ovanligt instabila rullcentra, är den enda åtgärd för att sänka fordonens centra massa. På detta sätt kan ingenjörerna minimera de krafter som tillämpas i oönskade interaktioner med rullcentrum.