Vilka är symtomen av parasiter i Cats?

January 12

Symtom på parasiter i katter är omfattande, beroende på vilken typ av parasiter inblandade. Externa parasiter orsakar katten att klia, vilket leder till att skrapa och ibland tuggar på hudområden som påverkas. Håravfall och torr hud kan också vara resultatet av yttre parasiter. Interna parasiter kan orsaka aptitlöshet, diarré och kräkningar. Anemi kan orsakas av både interna och externa parasiter.

Externa katt parasiter inkluderar loppor och fästingar. När en katt har loppor, kan svarta prickar brukar upptäckas i kattens päls och runt det område där det sover. En drabbad katt kommer ofta repa och tugga runt basen av svansen, där loppor samlas. Fästingar få näring från katter blod och överföra olika sjukdomar. Rocky Mountain Spotted Fever orsakar intestinal upprörd, och Borrelia kan resultera i artrit.

Parasiter hos katter kan orsaka allergier. När infekterad loppor, vissa katter drabbas av allergiska reaktioner mot loppor "saliv. Dessa reaktioner, som kallas loppallergi, resultera i håravfall, torr hud och upphöjda lesioner som är röd till färgen. Ibland katten kan dra ut sin egen päls. Symtom på loppallergi förvärras under sommaren och hösten, när loppor är vanligare.

Öronskabb, en av de vanligaste katt parasiter, orsaka klåda och kommer ofta att göra en katt skaka huvudet fram och tillbaka. Infektion kan resultera från öra kvalster angrepp, eftersom kvalster får sin mat från vätskan i en katt öra. Om öronskabb lämnas obehandlade, kan de komplikationer av bakteriell infektion gör en katt går döv.

Bandmask, en intern parasit hos katter, skickas till kattdjur när de äter loppor som har ätit binnikemask larver. Symtom på binnikemask infektion inkluderar klåda runt kattens anus och förekomsten av binnikemask segment runt anus eller i kattens avföring. Om en katt har många bandmaskar, kan det drabbas viktminskning och undernäring.

Hakmask och spolmask är två inre parasiter hos katter som kan orsaka skada på en katts hälsa om de lämnas obehandlade. Hakmask brukar mata på den lilla intestinal foder, men ibland de livnär sig på blod. Symtomen omfattar blod i kattens avföring, viktnedgång och anemi. Rundmaskar, en vanlig tarmparasit hos katter, kan orsaka diarré och kräkningar och är särskilt farliga för kattungar och sjukligt mogna katter.

Utekatter är benägna att parasiter som lungmask och VALSTJÄRT. Det vanligaste symptomet för lungmaskinfektion hostar. Flukes kan orsaka aptitlöshet och svullnad i kattens mage.

Att bli av med parasiter hos katter är bäst genom ett besök till en veterinär. Många effektiva mediciner finns tillgängliga som kommer att utrota parasiter. De bästa metoderna för att förebygga parasiter säkerställer att katten får regelbunden veterinärvård och antingen hålla den inomhus eller inte låta den ströva utomhus utan tillsyn.

  • Symtom på en binnikemask infektion inkluderar klåda runt kattens anus och undernäring.
  • Parasiter kan dölja lättare hos katter med längre hår.
  • Fästingar kan överföra ett antal allvarliga sjukdomar till katter.
  • Hakmask och spolmask är två parasiter som kan orsaka allvarliga hälsoproblem för en katt om de lämnas obehandlade.
  • En veterinär bör konsulteras för att behandla feline parasiter.