Vad är en Lock Joint?

August 2

Ett lås gemensamt är ett sätt att två vinkelräta träbitar kan sammanfogas. Det är oftast uppnås genom att använda en speciell lås gemensam router bit att skära motsvarande spår i varje träbit inblandade. Denna typ av förband används ofta i konstruktionen av lådor, där det kan tillhandahålla god draghållfasthet utmed axeln, vid vilken lådan öppnas. Medan ett lås gemensamt kan ge betydligt mindre strukturell integritet i sida-till-sida rörelse, detta är normalt inte ett bekymmer i byggandet av lådorna. Låset fogen kan ställas i motsats till laxstjärtsförbandet, som kan vara starkare samtidigt som de är svårare att tillverka.

Lock lederna kan vara relativt enkla att skapa. Efter har förvärvat rätt router bit och installeras, är det oftast en enkel sak att passera träbitar över den på rätt sätt. Vanligtvis kommer de bitar som kommer att bli de främre och bakre delarna av en låda föras horisontellt över fräsbordet. Detta kan låta lite för att skapa den negativa utrymme för sidostycken för att låsa in.

Efter framsidan och baksidan har skurits, kan samma bit användas på sidostyckena. Skillnaden är att sidostyckena köra över fräsbordet vertikalt eller vinkelrätt mot ytan. Detta låter routern bit carve krokar som kan låsa in i spåren på de främre och bakre delar. Förutom att låsa ihop bra, kan dessa nedskärningar ge en stor yta för tillämpningen av trälim.

Den mitra låset gemensamma är en variant som kombinerar Mitering med styrkan av lås fogar. Denna typ av förband innefattar användning en specialiserad router kronan att skära 45 ° miters på varje ände av den sida, främre och bakre delar av lådan. Som ett lås gemensamt kommer fram och bak stycken har ett spår, medan sidostyckena kommer att ha en tunga, så att de kan låsas ihop. Detta kan också ge ett bra limningsytan, liknar andra lås lederna.

Lock fogar kan betraktas som mindre estetiskt tilltalande än laxstjärtsförband, som också vanligen används i konstruktionen av lådorna. Båda typerna av lederna kan ge bra front-to-back styrka, samtidigt som saknar sida till sida integritet. Laxstjärtsförband kan vara starkare, medan lås lederna är oftast lättare att sätta upp och ta mindre tid att slutföra.