Vilka är de olika magont Läkemedel?

May 28

Magont mediciner inkluderar antacida, anti-illamående mediciner och smärtstillande. Dessutom är läkemedel som lindrar smärta i samband med gas används ibland för magont. Merparten av tiden, kommer magen värk bli bättre på egen hand, utan behandling, men ibland smärtan är svår och kan kräva magont medicin. Orsaken till magont, om det kan fastställas, bör diktera vilken typ av magont läkemedel som väljs för behandling.

Ofta är magsmärtor resultatet av sura uppstötningar, som även hänvisas till som halsbränna. Halsbränna orsakas av överproduktion av syra i magsäcken. Denna smärta börjar i magen, men ofta sprider hela vägen upp till halsen, och visar sig som en brännande känsla. Antacida är en av magont läkemedel som generellt bidrar till att lindra denna typ av smärta. Antacida innehåller element som neutraliserar syran i magen och är också används för att behandla magsår.

Några buksmärtor orsakas av gas uppbyggd i magen. Gasrelaterade buksmärtor behandlas vanligtvis med magont läkemedel som innehåller simetikon, en aktiv beståndsdel som minskar gas i magen. Människor som har kroniska problem med gas uppbyggd kan ta simetikon innan äta, vilket kan bidra till att förhindra gaser bildas. Magsmärtor i samband med uppbyggnaden av gas i magen kan ha många olika orsaker, men är ofta resultatet av överätande eller äter för fort.

Förstoppning är en annan vanlig orsak till magont och behandlas vanligen med laxermedel. De flesta förstoppning svarar på over-the-counter mediciner, men i vissa fall kan mer aggressiv behandling vara nödvändig. Några fall av förstoppning kan kräva tvångsevakuering, såsom ett lavemang. Lavemang ges genom att tvinga vatten och avföring mjukgörare i tarmarna, med hjälp av en yttre plaströr in i ändtarmen. Lavemang kit kan oftast köpas över disk på de flesta livsmedelsbutiker och droghandel.

I vissa fall kan buksmärta fortsätta, även efter att ha behandlats med magont läkemedel. Ibland fortsatt smärta kan tyda på en allvarligare tillstånd, såsom blindtarmsinflammation, ett tillstånd som oftast orsakar svåra magsmärtor som ofta åtföljs av kräkningar. Blindtarmsinflammation är ett allvarligt tillstånd och oftast kräver omedelbar läkarvård. I blindtarms är magont vanligtvis svårare på den nedre, högra sidan av buken. I vissa fall, om den inte behandlas, kan appendix brista eller brista, vilket kan orsaka livshotande komplikationer.

  • Antacida, smärtstillande och anti illamående mediciner kan ge lindring av ont i magen.
  • Vissa antacida kan behandla både magont och magsår.
  • Blindtarmsinflammation kan ge magsmärtor och bör föras till uppmärksamhet av en läkare så snart som möjligt.
  • Det finns olika skäl till varför magont inträffar.
  • I vissa fall kan magont fortsätta även efter att ha behandlats med magont läkemedel.
  • Vissa magont orsakas av gas uppbyggd i magen.