Skriva Essays Cheat Sheet

August 1

Bryt skrivprocessen upp i hanterbara bitar; detta hjälper dig att utmärka sig på varje steg och planera din tid så att du träffar din deadline. Följ dessa 7 steg för att uppnå optimala resultat från ditt skrivande:

 1. Analysera titeln: Träna ordentligt i förväg vad frågan begär. Not sökord och funktions ord (t.ex. "jämför", "analysera" eller "diskutera").
 2. Gör en tidsplan: Kom ihåg 80:20 regeln - 80 procent på förberedelser (Etapp 1-4) och 20 procent på att skriva upp och efterbehandling (Stages 5-7). Gör din uppsats tidtabell passa in realistiskt med dina andra åtaganden och sätta en kopia upp på ditt skrivbord.
 3. Samla in data: Tänk vad gör du behöver veta och var kommer ni att få denna information från. Markera nyckel info i dina anteckningar och använda resurser på nätet noga och klokt.
 4. Planering: Få dina data i den mest användbara sättet du kan och planera ut strukturen på din uppsats i detalj innan du startar den.
 5. Skriv det första utkastet: Kom ihåg att skriva för läsaren, och guida dem genom din argumentation. Inta och behålla en akademisk röst och stil.
 6. Revidera ditt utkast: Skriv ditt utkast ut och läsa igenom det. Märk upp de ändringar du behöver göra på pappret, sedan, tillbaka på datorn göra dessa ändringar i en kopia av originalversionen och döp om den.
 7. Kontrollera och polera: städa upp den färdiga versionen, att uppmärksamma de viktigaste områdena: innehåll och presentation. Korrekturläs ditt arbete noggrant innan du skickar.

Att ta itu med dina uppsatsskrivande demoner

Vänd dem lite negativa tankar om essäer runt. Du kan känna själv medveten om din handstil eller oroliga dessa stora ord räknas, men nytänk dessa deprimerande tankar kan hjälpa dig att se situationen i ett helt nytt ljus och ge dig en självförtroende.

Om du tror. . . Säg till dig själv. . .
När jag lämnar in min uppsats kommer jag att exponeras som en idiot som aldrig borde ha kommit till universitetet. Du vann din plats på universitetet rättvist och ärligt och har rätt att vara där. Många andra elever känner exakt samma som du!
Skriva s så ensamt arbete -Hur kan jag klara? Du har massor av människor att prata med! Du kan diskutera uppdrag med din handledare och dina klasskamrater, och även om bara du skriver upp den slutliga produkten, har du massor av möjligheter för att stödja varandra längs vägen.
Hur i hela friden kan jag producera uppdrag av, säg, 3000 ord? Du kan bryta någon stor uppgift ned i bitar, och skriva är inte annorlunda; det är helt hanterbart och alla kan göra det i slutändan.
Jag vet inte alla akademiska ord för saker, och det jag skriver låter barnsligt. Du är här för att lära, och genom att läsa och deltar föreläsningar du plocka upp jargong. Du kommer snart börja skriva som en expert!
Jag kan inte skriva något original. Som en undergrad, behöver du inte nödvändigtvis behöver. Du läser och erkänna det arbete som andra författare och forskare som har varit där innan du och kommentera vad de har skrivit på ditt eget sätt och med egna ord. Originalitet kan komma senare (när du gör din doktorsexamen eller på väg mot ett Nobelpris).

Nyckel webbplatser för Essay Writers

Här är en lista över några viktiga webbplatser som kan hjälpa dig att forskning bara om något ämne - för ditt skrivande projekt eller för att upptäcka nya områden av intresse. Kom ihåg att referera något material du använder, i förekommande fall:

 • Google scholar: Peer review tidskriftsartiklar och utdrag ur böcker, utan att någon av de vanliga kommersiella länkar.
 • IngentaConnect: Du kanske måste betala för en hel artikel, men du kan komma åt abstracts för fria och många akademiska biblioteken har ett abonnemang.
 • Internet Public Library: En enorm virtuell folkbibliotek.
 • Infomine: En virtuell bibliotek av internetresurser för användare i universiteten. Skapas och underhålls av bibliotekarier, det är en amerikansk sajt med en stor räckvidd och användbara hjälpsidor för sökning.
 • Questia: En annan massiva virtuellt bibliotek med böcker och artiklar, även om du behöver ett abonnemang för full tillgång.
 • British Library: 10.000 sidor av information och en ändlös samling bilder.