När man använder objektiv eller subjektiv Kompletterar i Meningar

June 22

På engelska, objektiva och subjektiva komplement fylla dina meningar. Objektiva komplement inte större aktörerna i en mening. De ger helt enkelt mer i detalj om objektet i en mening. Subjektiva komplement är viktiga. De ger information om ämnet i meningen.

Objektiva komplement i meningar

Här är affären: ibland ett direkt objekt inte få hela jobbet gjort. Det behövs lite mer information (eller bara önskade), och du inte vill bry lägga en helt ny ämnes verb paret. Lösningen? Använd en objektiv komplement - en extra faktum om det direkta objektet.

Målet komplement (kursiv i följande meningar) kan vara en person, plats eller sak. Med andra ord, kan målet komplement vara ett substantiv:

Eggworthy namngav Lester kopia chef för Heart Society Bulletin. (Namngiven = verb, Eggworthy = ämne, Lester = direkt objekt)

Gloria och andra med hennes världsbild valdes Roger president. (Invald = verb, Gloria och andra = ämne, Roger = direkt objekt)

Al kallade sin hund Al-Too. (Kallas = verb, Al = ämne, hund = direkt objekt)

Målet komplement kan också vara ett ord som beskriver ett substantiv. (Ett ord som beskriver ett substantiv kallas ett adjektiv.) Ta en titt på dessa prov meningar:

Nancy ansåg hennes disigt i bästa fall. (Ansåg = verb, Nancy = ämne, hennes = direkt objekt)

George dubbade Al-Too löjligt. (Dubbade = verb, George = ämne, Al-Too = direkt objekt)

Roger kallade George hjärtlösa. (Kallas = verb, Roger = ämne, George = direkt objekt)

Som du ser, kompletterar mål i var och en av de prov meningarna ger meningen en extra ryck. Du vet mer med den än du gör utan det, men målet komplementet är inte en stor aktör i meningen.

Subjektiva komplement i meningar

Ämnes komplement är stora aktörer inom meningar. En bindnings verb börjar ett ord ekvation; det uttrycker ett tillstånd av att vara, som förbinder två idéer. Komplementet bordar ekvationen. Eftersom ett komplement efter en länkning verb uttrycker något om ämnet av meningen, det kallas ett ämne komplement I var och en av följande meningar, är den första tanken motivet, och den andra tanken (kursiv) är komplement.:

Nerdo är upprörd av konkursen i fickan-beskyddare tillverkaren. (Nerdo = upprörd)

Gloria var en cheerleader innan hunden bita incidenten. (Gloria = cheerleader)

Den lite orange Boken kommer att vara tillräcklig för alla dina fyrverkeriinformationsbehov. (Bok = tillräckligt)

Det är jag, befälhavaren av universum. (Det = I)

Ämnes komplement kan ta flera former. Ibland ämnet komplement är ett adjektiv, för er som gillar den korrekta terminologin. Ibland ämnet komplementet är ett substantiv eller ett pronomen. Det första provet meningen likställer Nerdo med en beskrivning (adjektivet upprörd).

Den andra meningen likställer Gloria med en position (substantivet cheerleader). I den tredje prov meningen, är motivet boken beskrivs av adjektivet tillräckligt. Den sista meningen likställer motivet det med pronomenet I. Oroa dig inte dessa distinktioner. De spelar ingen roll! Så länge du kan hitta motivet komplement, du greppa meningsbyggnad.