Hur väljer jag det bästa Ersättande Kardemumma?

April 26

Kardemumma är en doftande krydda som finns i en mängd rätter från hela världen, inklusive indiska rätter och svenska köttbullar. Kryddan säljs vanligtvis antingen helt pod form eller marken. Det finns bara ett fåtal substitut för kardemumma, och substituten kommer inte att ge samma smak som krydda själv. Som krydda är den tredje dyraste i världen, kanske du vill använda billiga substitut för kardemumma, som kanel, muskot, eller ingefära istället. Du kan också använda en annan typ av kardemumma, svart kardemumma, som ett substitut.

Om du använder ett recept som kräver hela kardemumma, men du har bara marken, kan du ersätta marken för hela kardemumma. Generellt sex baljor av kardemumma lika 1 tsk mald kardemumma. Om du har kardemumma frön ur baljan, är det samma som en pod av kardemumma ca 18 frön.

Andra substitut för kardemumma inkluderar kryddor som är mer vanliga i hemmet pentryn och som är betydligt billigare. Den enklaste substitut för kardemumma är lika mycket kanel. Använd till exempel 1 tsk malen kanel för varje tesked mald kardemumma.

Du kan också blanda kryddor för att tjäna som substitut för kardemumma. Kombinera en lika stor mängd kanel och muskot eller en lika stor mängd kanel och kryddnejlikor att matcha mängden kardemumma du byter. Om du behöver ersätta 1 tsk kardemumma, försök att ersätta 1/2 tsk riven muskot och 1/2 tsk pf malen kanel. Du kan också prova att kombinera halv kryddnejlika och hälften muskot som substitut för kardemumma.

Som kardemumma är i ingefära familjen, kanske du vill prova att ersätta antingen färska eller mald ingefära för kardemumma lyste i ett recept. Ginger har en sötare smak, så det kan vara föredraget att ersätta ingefära i söta recept, såsom bakverk. Smaker av kardemumma och ingefära är olika, så du kommer att få en annan final maträtt än du skulle göra om du använde kardemumma.

En annan ersättning för kardemumma är brun kardemumma, även kallad svart kardemumma, som vanligtvis används i maträtter i Indien. Till skillnad från kardemumma, som också kallas grön kardemumma, är svart kardemumma torkas över en eld. Den har en rökig doft och intensiv, något mintsmak. Svart kardemumma lämpar sig inte för söta rätter men kommer att fungera bra som ett substitut för grön kardemumma i kötträtter eller andra förrätter. Liksom grön kardemumma, den kommer i baljor, frö eller mald form.

  • Mald ingefära kan ersätta kardemumma i recept.
  • Muskot kan mig blandas med andra kryddor som ett substitut för kardemumma.
  • Kanel kan ofta användas som ett substitut för kardemumma.
  • Kardemumma frökapslar, med en öppen.