Vilka är de olika typer av media Airtime?

February 21

Att få ett meddelande till allmänheten är en utmaning med en lång tradition och en smal marginal för fel. Konventionella medier strategier som radio och tv kräver inköp av slots, eller schemalagda perioder av marknadsföringsaktiviteter. Broadcast tid, eller airtime, beskriver när innehållet är faktiskt på luften, sänder till sin publik; topppublik sändningar kan snabbt krympa marknadsföringsbudgetar, och många medier alternativ skapa ett brett utbud av marknadsföringsmetoder. I radio och TV, kan köpa media samtalstid inkludera nationella, primära och sekundära marknader. Web marknadsföring rymmer en hel rad traditionella kanaler samt nya medier som podcasting och viral video.

I sändning, är marknadspenetrationen kallas räckvidd. Detta avser hur många människor budskapet utsätts för. Det omfattar också frågor om vilka de är och vad deras beteende som kunder kan vara. Dessa bestäm direkt påverkar kostnaden baserad på samtalstid och publikstorlek.

Vanligtvis kampanjer marknadsföring faktor i en sändning schema och geografiskt område täcknings i reklampriser. Andra aspekter inkluderar frekvens av meddelandet, med högtrafik krävande högre priser än lågtrafik. Priserna är ofta beräknas enligt formler såsom kostnad per tusen visningar (CPM); detta kan hänvisa till antalet tittare eller lyssnare, och på Internet, antalet personer tittar på eller som faktiskt klickar på en länk. Denna sista fallet kan också kallas kostnad per klick (CPC) reklam. Fördelen med CPC är att det är mer effektivt och reservdelar en verksamhet läggs bekostnad av oskötta trafik; det vill säga, är företagen endast debiteras för riktade kunder som frivilligt steg in i marknadsföringskanal tratt med ett musklick på deras länk.

Marknadsföring via TV-täckning innebär att köpa samtalstid under och mellan TV-program. Primär täckning av dessa marknader kan inkludera köpa samtalstid på nyhetskanaler under kvällstimmarna, när många människor har återvänt hem från jobbet och ser på tv. För radiotäckning, kan marknadsföring inträffa under ljudsändningar. Rusningstid kan omfatta de pendlar morgon och kväll under rusningstid. Båda typerna av mass täckning erfarenhet medier bred konkurrens mellan nätverk, kabel och satellitbolag, samt digitala medier och webben.

Nationell täckning för radio och TV omfattar stora broadcast eller kabelnät. Primära marknader hänvisar till lokala stationer som tjänar en miljon eller fler personer, oftast i en stor stad. Sekundära marknader omfatta mindre städer i en halv miljon människor eller mindre.

Airtime kan innefatta inte bara traditionella medier, som kan ha grenade på webben, men andra webb-stil sändningar. Podcasts, till exempel, kan likna tv, radio, eller ring-in-program. Dessa kan variera i produktionsvärden från mycket bra till mycket låg budget. Företagen är ofta beroende virala videos för att utöka sitt budskap genom att erbjuda inte bara ett marknadsföringsbudskap, men en bit video avsedd för fri spridning och fördelning bland entusiastiska frivilliga publik. Denna typ av marknadsföring kan innehålla traditionell produktion, men har potential att ta en unik meddelande till en ny nivå, där blixten kan slå och meddelandet ses av miljontals människor för liten eller ingen kostnad.

  • I radio och TV, kan köpa media samtalstid inkludera nationella, primära och sekundära marknader.
  • Broadcast Tiden är den tid som innehållet är på luften.
  • Media samtalstid ibland uppdelat mellan nationell och lokal sändning.