Vilka är de bästa tipsen för DIY Badrum Renovering?

April 8

Utföra en DIY badrum renovering är ofta en av de mest givande DIY projekt en husägare kan utför, men det kan också vara ett av de mest svåra och kostsamma. Det bästa stället att börja DIY badrum renovering är med budgeten: tänka noga på hur mycket är rimligt att spendera på projektet och vad som behöver renoveras i prioritetsordning. Detta kommer att hjälpa diktera vilka material väljs och vilka delar av badrummet är renoverade. När det är möjligt, undvika att flytta någon av VVS i syfte att sänka kostnaderna och säkerställa badrummet inte rivs upp i veckor eller månader.

Om en liten budget är ett stort bekymmer under DIY badrum renovering, är det en bra idé att överväga att reparationslackering, resurfacing, eller renovera befintliga komponenter i stället ersätta dem helt och hållet. Diskbänkar, toaletter och badkar kan vara berättigade till renovering i stället ersättning, minska kostnaderna avsevärt. Om komponenter behöver bytas ut, är det en bra idé att köpa nya komponenter som är gjorda av robusta, hållbara och attraktiva material som kommer att pågå en lång tid och kommer att vara i stil för många år. Detta kommer att skära ner på underhåll och reparation efter DIY badrummet är slutförda.

Två av de viktigaste frågorna när utför en DIY badrum renovering är belysning och ventilation. Ett otillräckligt ventilerade badrum utrymme kan leda till ackumulering av mögel och mögel i rummet, och eventuella träkomponenter i väggarna eller exponerade i rummet kommer att vara mer mottagliga för röta. Överväg att lägga fönster, overhead fläktar eller luftväxlarsystem för att säkerställa fuktskador inte uppstår som en följd av dusch ånga eller läckage från kranar och rör. Badrummet bör vara väl upplysta, också, och de inventarier bör skyddas från fukt också. En ljus över dusch eller badkar är viktigt, liksom ljus belysning över en fåfänga handfat och spegel.

Naturligtvis är det mycket viktigt att beakta builder s DIY färdigheter innan projektet. Några av de processer för att utföra en DIY badrum renovering kan vara komplicerat, särskilt om någon av VVS kommer att flyttas eller på annat sätt förändras, och rubrik i projektet utan rätt kompetens kan leda till en utdragen och frustrerande byggprojekt, att inte nämner potentiella skador på toaletten eller rum under badrummet. Om komplexa uppgifter ska göras och byggaren inte känna sig trygga i att utföra dem, är det bäst att anlita en professionell eller ta en kurs på en lokal community college först.

  • Ett sätt att uppdatera ett badrum är att ersätta kranar.
  • Mindre DIY projekt kan omfatta byte av toalett roll innehavaren och handdukshängare med uppdaterad design.
  • Renovera fixturer som toaletter, snarare än att ersätta dem, kan hjälpa till att spara pengar på en badrumsrenovering.
  • I vissa fall kan allvarliga VVS frågor bli upptäckt vid en rutinbadrumsrenovering.
  • Badrummen bör innehålla gott om förvaring för toalettpapper.
  • Det är bäst att anlita en professionell för mer komplexa uppgifter.