Titanic Cheat Sheet

June 9

April 15, 2012, är det 100 år av Titanic: s förlisning. Massor av städer, människor och företag vill fira sin förlust. Efter tio Titanic åminnelse händelser som du kan delta.

Titanic Memorial Cruise på Balmoral

Titanic Memorial Cruise på Balmoral kommer att följa samma väg som Titanic själv. Balmoral avgår Southampton, England, den söndag 8 april, 2012 (två dagar före den ursprungliga avgångs), segel senaste Cherbourg i Frankrike, och stannar i Cobh (en hamnstad på södra kusten av Irland som hette Queens när Titanic slutade det den 11 april 1912). The Balmoral seglar sedan Atlanten till platsen där Titanic förliste. Vid 02:20 den 15 april 2012, hundra år till minut när Titanic sjönk, kommer en minnesstund ske på Balmoral att hedra den förlorade skeppet, hennes passagerare, och hennes besättning.

The Balmoral kommer att bära 1309 passagerare, vilket är samma antal resenärer (inte crew) som seglade på Titanic. Ombord på fartyget, kan gästerna höra föreläsare och historiker talar om Titanic. De kommer att njuta av mat och dryck från Titanic-eran och uppmanas att bära tidsenliga kläder. Passagerare kan också mingla med mer än 30 släktingar till Titanic överlevande och offer. Fartyget kommer att besöka Halifax, Nova Scotia, för ett stopp på tre kyrkogårdar där organ som återvunnits från Titanic är begravda.

För mer information om Titanic Memorial Cruise på Balmoral, besök Titanic Memorial Cruise hemsida.

Titanic Memorial Cruise på Azamara Journey

Titanic Memorial Cruise på Azamara Journey avgår från Titanic: s målport, New York, i stället för dess början hamnen i Southampton. Fartyget avgår den 10 april 2012 (exakt datum för 100 år sedan som Titanic avgick), och gör sin första stopp i Halifax, Nova Scotia, för ett besök på kyrkogårdar där Titanic offer är begravda. Den Azamara Journey reser sedan till platsen av Titanic: s förlisning, där en minnesgudstjänst för passagerare och besättning av Titanic kommer att hållas kl 02:20 den 15 april 2012. Fartyget, som kommer att vara värd föreläsare på Titanic hela kryssningen, återvänder till New York för att avsluta kryssningen.

För mer information om Titanic Memorial Cruise på Azamara Journey, besök Titanic Memorial Cruise hemsida.

Titanic Mini Cruise från Southampton

Titanic Mini-kryssning från Southampton är en fem nätters kryssning som lämnar Southampton tisdagen den 3 april 2012. Därifrån det seglar till Liverpool, där kontor White Star Line var belägna. Därefter går det till Belfast, där Titanic byggdes, innan tillbaka till Southampton och dockning på söndag den 8 april 2012. Passagerarna kommer att resa ombord på Balmoral.

För mer information om Titanic Mini-kryssning från Southampton, besök Titanic Memorial Cruise hemsida.

Titanic Centennial Memorial Weekend

Titanic Centennial Memorial är ett nybyggt, svart-polerad-granit, mausoleum-inspirerade monument med en illustration av Titanic etsad på dess framsida. Denna vackra cenotaph ligger vid det historiska Oak Grove Cemetery i Springfield, Massachusetts. Dess avtäckningen och engagemang ceremonier kommer att äga rum lördagen den 21 april 2012. Ceremonierna är öppna för allmänheten. Monumentet initierades och sponsras av Titanic Historical Society. Helgen innehåller seminarier, en formell Titanic middag, program och talare på det närliggande slottet Knights mötes- och festhuset i Chicopee, Massachusetts.

Minnesmärket ligger nära graven av Titanic förstklassig passagerare Milton Lång, som dog i förlisningen. Ett foto av minnesmärke och information om dess konstruktion kan hittas på Titanic Historical Society hemsida.

Titanic 100

Titanic 100 sker i Halifax, Nova Scotia, i april 2012. Arrangörerna planerade denna händelse som ett projekt för att öka Kanadas engagemang och närvaro i Titanic historia. Arrangörerna säger att efter Belfast, där Titanic byggdes, är Halifax den näst mest viktiga Titanic stad i världen på grund av dess historiska platser. Halifax ståtar tre Titanic kyrkogårdar och 24 Titanic platser, inklusive (per arrangörerna) "återvinning platser, de bårhus, lokaler för 1997 filmen, Sjöhistoriska museet av Atlanten och Titanic vetenskapliga utställning på Bedford Institute of Oceanography."

Arrangörer för Titanic 100 har planerat dessa händelser:

 • En flerdimensionell konferens om Titanic, som omfattar vetenskap, konst, ekonomi, och havet. Det kommer att ha ett offentligt forum bestående av reflektioner och ny forskning samt presentationer och inledningsanföranden.
 • En festival bestående konserter, lokala evenemang, och ett ljudlandskap.
 • En marin Art Festival består av en konstutställning, uppträdanden och en kringflackande föreläsningsserie.
 • En avslöjandet och engagemang ceremoni för en Titanic monument på Halifax vattnet.
 • Konserter i staden.
 • En filmfestival med Titanic filmer 1912-2007, följt av ett symposium med experter och forskare.
 • Uppgraderingar till stadens Titanic tillgångar, inklusive renovering av tre kyrkogårdar, nya platspaneler, nya skyltar, och en Titanic spår.

Dessutom har en info-packade Titanic 100 hemsida skapats.

Titanic 2012 Cape Race Commemora

Titanic 2012 Cape Race Commemora är ett symposium och åminnelse utformad för att minnas Cape Race, som kopplat Newfoundland till Titanic historien. Den Marconi trådlösa stationen vid Cape Race, som ligger på den sydöstra spetsen av Newfoundland, användes för att förmedla meddelanden från Titanic till New York City. Stationen vid Cape Race var det enda landbaserade station som fick ett nödanrop från Titanic.

Under denna åminnelse, kan besökarna utforska Cape Race, lär historien om områdets Marconi station, lyssna på gästföreläsare, smak objekt gjorda av isberg, och höra lokala Titanic berättelser. Händelserna äger rum April 14-15, 2012.

För mer information, besök Race hemsida Kap.

Titanic -tema Weekend på Grand Hotel på Michigans Mackinac Island

The Grand Hotel på Mackinac Island i Michigan planerar en Titanic -tema helg 13-15 maj, 2012. Besökare får följande i helgen paket:

 • Boende
 • Måltider
 • En interaktiv middag teater händelse presenterar en 5-rätters middag identisk med den sista middagen serveras till Titanic första klassens passagerare
 • En screening av James Camerons 1997 filmen Titanic
 • En Edwardian eran modevisning
 • Titanic seminarier

För mer information, besök Grand Hotel hemsida.

Titanic Museum Öppningar i Belfast och Southampton

Belfast, Nordirland, och Southampton, England, var och byggde ett nytt museum till minne av Titanic: s hundrade årsdagen:

 • Den Southampton Sea Stadsmuseet: Detta museum, beräknas öppna före april 2012, kommer att innehålla två permanenta utställningar om Titanic historien och stadens roll som en viktig hamn från vilken Titanic segel. Fyra av fem besättningsmedlemmar ombord på fartyget kom från Southampton, och förlusterna till staden var betydande. För mer information om museet, besöka Sea Stads webbplats.
 • Titanic Belfast Museum: Detta museum, som öppnar i mars 2012, kommer att erbjuda en utställning som täcker varje detalj av Titanic: s byggnad; utställningen kommer att innehålla nio interaktiva gallerier. Besök Titanic Belfast hemsida för mer information.

Titanic Museum Sevärdheter "resa Giveaways

Som en del av företagets hundraårsjubileum evenemang, kommer Titanic Museum Sevärdheter ge bort totalt sex 11-dagsutflykter för två till Belfast, Nordirland, där Titanic byggdes. Titanic Museum sevärdheter kommer att ge bort tre resor vid Pigeon Forge, Tennessee , plats och ytterligare tre på sin Branson, Missouri, plats. Företaget är också sponsra en "Tillbaka till Titanic 100. År" Tour Irland "Utlottning."

Början i juli 2011, erbjöd Titanic Museum sevärdheter möjlighet för gäster som besökte sina museer för att delta i en speciell hyllning till passagerarna och besättningen genom att deponera ett rosenblad i en behållare i Memorial Gallery. På 100-årsdagen av förlisningen den 15 april 2012 kommer alla rosenblad släppas på ytan av Nordatlanten, där Titanic sjönk.

För mer information om Titanic Museum Sevärdheter utlottningar och giveaways, besök Titanic Museum sevärdheter hemsida.

Titanic Weddings

Vill gifta sig i en Titanic -tema ceremoni? Hotell och resort platser har skapat Titanic paket för par som vill göra just det. Här är två sådana exempel:

 • Par på Grand Hotel i Michigan kan gifta sig på en replik av den stora trappan i Titanic.
 • Luxor Hotel i Las Vegas erbjuder många bröllop paket för par. Ett besök på Titanic Artifact Exhibition på plats kan ingå under vistelsen.

Varför Titanic fortfarande fascinerar

Berättelsen om Titanic: s bortgång är påhittad dramatisk och håller publiken och läsare trollbunden ens ett sekel senare. Titanic katastrofen var inte den största marina katastrofen i historien, men det är den i särklass mest kända. Följande är några anledningar att historien fortfarande genljuder:

 • De förstklassiga passagerare ingår några av de rikaste människorna i världen. De rika och berömda strömmade till Titanic. År 1912, ocean resa var det enda sättet att ta sig från Europa till USA, och de rika drogs till fartyget tippad som den mest lyxiga ångfartyget någonsin byggts - ett lyxhotell på vatten. Fartygets jungfruresa lockat konstnärer, författare, industrimän, återförsäljare och andra som hade råd bekostnad av en förstaklassbiljett. Medan väl mer än hälften av förstklassiga passagerare överlevde tragedin, några av de mest kända passagerare (som John Jacob Astor IV och Benjamin Guggenheim) var bland de skadade.
 • De tredje klassens passagerare seglade mot den amerikanska drömmen. De flesta av de 700-plus passagerare i styrfart var en del av den stora migrationen från Europa till Amerika som inträffade i början av nittonhundratalet. De seglade på jakt efter den amerikanska drömmen. Lämnar sina hemländer med i huvudsak allt de ägde var det största beslutet i deras liv. Endast cirka 25 procent av dem överlevde förlisningen.
 • Kastsystemet var på full skärm. Medan tredje klassens boende på Titanic var trevligt jämfört med andra fartyg, bleknade de i jämförelse med de förstklassiga bekvämligheter. Och klasserna inte blanda och mingel under resan - eller under förlisningen. Divisioner bland klasserna var skarp, vilket framgår av den stora skillnaden i överlevnad mellan första och tredje klassens passagerare. (James Cameron erkände denna skillnad i hans episka filmen när han hade Rose högtravande, befallande mor frågar, "Kommer livbåtarna sitta med klassen?")
 • Fartyget var allmänt anses vara osänkbar. Blotta storleken på Titanic (det var nästan 900 meter lång och vägde mer än 46.000 ton) var ett skådespel. Det skröt 16 vattentäta avdelningar som var avsedda att tillåta fartyget att hålla sig flytande även om det lidit skada och började ta in vatten. Medan White Star Line hävdade aldrig att fartyget inte kunde sjunka, gjorde det säga (i en broschyr) att Titanic var "avsedd att vara osänkbar." Ingen trott att det kunde gå ner, speciellt inte på sin jungfruresa.
 • Livbåten kapaciteten var otillräcklig. Titanic träffade regler när det gäller antalet livbåtar ombord, men livbåtarna kunde hålla endast 1178 personer om fyllda. Fler än 2.200 personer var på skeppet. Också det kaos av förlisningen ledde till många livbåtar lanserar utan fyllda, varför endast cirka 700 personer överlevde.
 • De efterlevande berättelser var förstasidesnyheter. Många överlevande delade sina hemska historier om att titta på fartyget handfat och höra skriken från passagerare som inte säkra fläckar på livbåtarna. De delade sin skräck för att vara i det iskalla vattnet i Nordatlanten i timmar, osäkert om några fartyg försökte rädda dem. Dessa berättelser gjorde förstasidesnyheter i dagarna och veckorna efter förlisningen och blev legendarisk.
 • Vraket hittades. Intresset för Titanic avtog under åren efter tragedin, även om 1955 års publicering av Walter Lord historia en kväll att minnas skapade en våg av uppmärksamhet. (Flera filmer med fokus på förlisningen också fört den tillbaka in i rampljuset då och då.) Men i 1985, exploderade intresset när dr Robert Ballard, om ett gemensamt uppdrag med Ifremer (det franska forskningsinstitutet för havs), . upptäckte vraket av Titanic Sedan dess bilder, video och artefakter har fört fartyget tillbaka in i allmänhetens ögon; sporrade frisättningen av dokumentärer och filmer som utforskas Titanic på ett sätt som aldrig tidigare möjligt (inklusive James Camerons 1997 mäster); och säkrade berättelsens plats i världshistorien.

Timeline av Key Titanic Evenemang

Händelserna kring byggandet, resan, och förlisningen av Titanic - och de personer som deltar i dessa händelser - har varit en källa till fascination för ett sekel. Här är några av de viktigaste datumen i Titanic berättelsen, med start innan dess utformning och slutar med centennial firandet under 2012.

1898 Morgan Robertson publicerar en till synes profetisk novella kallas meningslöshet (senare omdöpt vraket av Titan). I denna berättelse, världens största ångfartyg - Titan - träffar ett isberg och sänkor.
1907 30 april J. Bruce Ismay, ordförande och VD för White Star Line, och Lord William James Pirrie, delägare i varvsbolaget Harland and Wolff, är överens om att bygga Titanic.
1 juli: Ordern är officiellt placeras med Harland and Wolff för byggandet av Titanic.
1909 31 mars: första kölen platta för Titanic läggs i Harland and Wolff varv i Belfast, Irland.
1910 19 oktober: Plätering av Titanic är avslutad.
1911 31 maj: The Titanic är officiellt lanseras från Harland and Wolff Slip Number 3. Lanseringen bevittnas av mer än 100.000 personer.
1912 31 mars: utrustnings av Titanic är klar.
April 2: Fem bogserbåtar bogsera Titanic ner Victoria Channel till Belfast Lough för havsförsök, som inkluderar manövrera fartyget vid olika hastigheter, utvärdera prestanda rodret, och utföra ett nödstopp. Efter lyckade försök till havs, British Board of Trade utmärkelser Titanic hennes passagerarcertifikat. Titanic avgår Belfast under befäl av kapten Edward J. Smith och fortsätter till Southampton, England.
April 3: The Titanic anländer i Southampton och bryggor vid Berth 44.
April 10:. Titanic kastar bort, tillsammans med sex bogserbåtar, och har ett nära kollision med New York Efter denna försening, lämnar hon Southampton och segel till Cherbourg, Frankrike, där hon tar på fler passagerare. Samma kväll, Titanic avgår från Cherbourg, på väg till Queenstown (numera Cobh), Irland.
April 11: Titanic sjunker ankar i Queenstown hamn och tar på fler passagerare. Senare, höjer hon sin styrbords ankare för sista gången och avgår Queens hamn för New York.
14 april 09:00: The Titanic får den första av flera meddelanden som varnar för isberg i området.
14 april 23:40: I kråkbo ser Frederick Fleet ett isberg hotande direkt framåt i Titanic: s väg. Han ringer en 16-tums mässing klocka tre gånger och plockar upp telefonen som ansluter till bron. Sjätte Officer James Moody svarar. Fleet skriker i telefonen, "Iceberg rätt framåt."

First Officer William Murdoch beordrar omedelbart manövrar för att undvika isberget. Han låter en klocka alarm i tio sekunder för att varna besättningen under däck att de vattentäta fack dörrarna är på väg att stängas. Murdoch drar sedan övergången till slam dörrarna stängs.

Enbart 37 sekunder efter Fleet prickiga faran, Titanic kolliderar med ett isberg.

15 april 12:05: Kapten Smith beordrar Titanic: s livbåtar avslöjats och besättningen och passagerarna monterade.
15 april 00:15: The Titanic skickar ut sin första nödanropet.
15 april 00:45: The Titanic första nöd raket avfyras. Den första livbåten, nr 7, sänks från styrbords sida.
15 april 01:40: Titanic: s sista nöd raket avfyras.
15 april 02:05: Hopfällbar D, den sista livbåten att hålla passagerare och besättning, sänks från babord. Collapsibles A och B, fri från sina spännband, sveps från däcket.
April 15, ca 02:17: Titanic: s senaste trådlösa nödanrop sänds: "Vi håller på att sjunka snabbt."
15 april 02:18: The Titanic: s lampor misslyckas. Människor i livbåtarna hör en enorm kraschar ljud som saker i fartyget - från flyglar till motorer - bryta sig loss och störta mot havet.
15 april 02:20: The Titanic s stern föder upp ur havet, pois upprätt för ett ögonblick eller två, och sedan störtar nedåt, delning i två och sjunkande 2.5 miles till botten av havet. Mer än 700 överlevande titta på mardröms tragedin från livbåtarna.
15 april 04:10: The Carpathia anländer till platsen för Titanic: s förlisning och börjar ta på överlevande. Räddningsoperationen fortsätter i fyra timmar.
15 april 08:50: Kapten Arthur Rostron av Carpathia sätter segel för New York med Titanic: s överlevande.
April 18: The Carpathia anländer i New York med Titanic: s överlevande. Mer än 10.000 människor linje hamnen.
April 20: Kabeln Fartyget Mackay-Bennett anländer till platsen av Titanic: s förliser att hämta organ. Totalt 328 kroppar återvinns.
13 maj: Sista livbåt tillhör Titanic hittas på drift i Atlanten av Oceanic Tre kroppar i båten är begravda till sjöss..
18 maj: Mer än 30.000 sörjande närvara vid begravningen av Titanic: s kapellmästare Wallace Hartley i sin hemstad Colne, Lancashire, England.
1955 November: Walter Lord historia av Titanic katastrofen, en kväll att minnas, publiceras. Den går vidare till att bli bibeln för Titanic historiker.
1985 September 1: En gemensam fransk-amerikansk vetenskaplig expedition ledd av Robert Ballard upptäcker vraket av Titanic 2.5 miles under ytan av Nordatlanten.
1987 Augusti: En expedition av IFREMER (franska oceanografiska institutet som samar upptäckte vraket 1985) till den plats där Titanic hämtar cirka 1.800 artefakter.
1994 7 juni: A Norfolk, Virginia, domstols namnger RMS Titanic, Inc., den bärgare-in-besittning av Titanic och samtliga artefakter företaget återvinner. För innehav att förbli i kraft, RMS Titanic, Inc., måste förbli "i besittning" av fartyget, vilket kräver regelbundna besök på platsen, av vilka några varit enbart för fotografering.
1997 December 19: James Camerons film Titanic öppnas i USA till utmärkta recensioner och extraordinära verksamhet.
1998 Augusti: RMS Titanic, Inc., väcker framgångsrikt en 20-tons bit av Titanic: s skrov, känd som Big Piece, till ytan.
2009 Elizabeth Gladys Millvina Dean, den sista Titanic överlevande, dör i England vid en ålder av 97.
2012 Titanic centennial minneshögtider äga rum i Belfast, Southampton, Halifax, och andra städer är viktiga för Titanic historia. Minnes kryssningar i Nordatlantiska lanseras också.