Skapa Outdoor Sanctuaries

September 7

Många trädgårdsentusiaster kommer att säga att deras trädgård är en fristad från världen. Vad de brukar menar är att de kommer att använda sin trädgård för att hjälpa dem att fly från de problem som de kanske står inför. Istället för att använda ett hastigt slängs ihop trädgård som en fristad, varför inte skapa en? Skapa utomhus helgedomar kan vara en ganska enkel sak att göra om du vet vad du ska leta efter. Här är några enkla riktlinjer som du kan använda till att skapa en underbar fristad av dina egna.

  • Budget. Med någon större landskapsprojekt, är en av de saker som behöver åtgärdas det av din budget. Även om det skulle vara trevligt att kunna ha en vackert utformad fristad, är det omöjligt att göra det utan att spendera åtminstone lite pengar. Gå över din ekonomi att räkna ut exakt hur mycket pengar du har tillgängliga för ditt projekt.
  • Läge. En del av lottningen till en utomhus fristad är dess läge. En fristad brukar tänkt att vara en fridfull plats, och din borde inte vara annorlunda. Titta runt din gård och se om du kan hitta den mest fredliga och lugn plats. När du gör, anteckna det, och layouten närområdet. Tänk på vad du kan göra för att förbättra den naturliga skönhet som redan finns där. Trots allt, om du kan använda det som redan finns, kommer du inte behöver spendera så mycket pengar senare.
  • Brännpunkt. Varje utomhus fristad bör ha någon form av en brännpunkt. Detta skulle kunna vara en belysningssystemet, en del möbler, eller en vatten-funktionen. I själva verket kan det även vara en kombination av dessa föremål också. Prova några experiment, dra ut våra idéer, och se vad du gillar bäst. Kom ihåg, är tanken på en fristad för att främja en känsla av lugn och ro. Använd inte något som kommer att förringa den känslan.
  • Välj attraktorer. Ett bra sätt att bidra till att skapa den där känslan av lugn i din utomhus fristad är att ha fjärilar, kolibrier och andra vilda djur i din trädgård. Det enklaste sättet att se till att du har en del av dessa är att plantera blommor, och lägga till några fågelholkar som är utformade för att locka dessa typer av varelser. Men var försiktig, eftersom vissa attractors också kan dra saker som bålgetingar och bin. Din lokala plantskola ska ha information om vilken typ av växter som fungerar bäst för de varelser som du vill ha i din trädgård.
  • Välj lätt att underhålla växter. Med tanke på att din fristad ska vara en plats där du koppla av, är det bara meningen att du inte skulle vilja göra en hel del arbete i den. Detta innebär att du bör välja växter som är lätta att underhålla. Den perfekta lösningen skulle vara att ha en trädgård fristad som kräver absolut inget arbete från din sida, men det är inte riktigt genomförbart. Snarare besluta om växter som kräver lite eller ingen ansträngning från din sida för att underhålla. Dessutom, se till att du väljer utemöbler eller tillbehör som kommer att kräva så lite arbete som möjligt också.