Vilka är de olika typerna av Merchant Transaktion?

February 2

Merchants genomför ofta ett stort utbud av affärer. Några av dessa liknar privata transaktioner, men många är unika. Ett exempel på en sådan köpman transaktionen är presentkort bearbetning. Övriga transaktioner inkluderar kontant försäljning, återbetalning och innehar.

Om alla köpmän i världen ansågs, är det troligt att kontant försäljning skulle vara den vanligaste handelsfartyg transaktion. Det är också en av de minst innovativa. Kontant försäljningen tenderar att helt enkelt innebära en konsument presentera kontanter till en köpman för vissa produkter eller tjänster.

Många människor köper varor och tjänster med kreditkort. Detta innebär en köpman transaktion som kallas kreditkort. En sådan transaktion uppstår när en person med behörighet att komma åt en viss konto beslutar att göra ett köp utan kontanter. Att enskilda bemyndigar handlaren att begära medel från en tredje part. I sådana fall är handlaren betalas av tredje part, inte konsumenten.

Ibland konsumenterna behöver produkter eller tjänster, men summan av dessa poster inte inledningsvis kända. För att minska risken för utebliven betalning, kan en handlare hålla en viss summa pengar som finns på ett kreditkort eller bankkort. När en köpman gör detta, är inga pengar överförs mellan alla parter. Oavsett belopp eras blir tillgänglig till handlaren och otillgänglig för kontoinnehavaren tills hold släpps.

Presentkort bearbetning är en annan köpman transaktion som kan eliminera behovet av kontanter. Detta system gör det möjligt för en person att lagra värdet på ett kort som kan användas vid ett senare tillfälle för att lösa in varor och tjänster. I de flesta fall sker detta när en person vill ge en annan person en gåva utan att välja objektet. Den person som tar emot ett presentkort kan ta den till en köpman som accepterar det och har värdet på kortet dras av från kostnaden för hennes köp.

Av många skäl, kan en konsument ändra sig om ett köp. När detta är tillåtet, ofta handlar det en köpman transaktion som kallas en återbetalning. Återbetalning kan utges till ett antal olika sätt. Vissa handlare kommer bara utfärda kredit för det belopp som tidigare spende och därmed säkerställa att de förbrukade pengar kvar i sina räkenskaper. Andra kommer tillbaka hela beloppet oavsett i vilken form det betalades till dem.

En rabatt är en annan typ av handelsfartyg transaktion. Rabatter involverar konsumenterna betalar för ett handlarens € s varor eller tjänster. När betalningen har verifierats, kommer handlaren tillbaka en del av pengarna till konsumenten. Detta används ofta av handlarna att uppmuntra människor att köpa deras varor.

  • Kreditkort som dras genom en terminal.