Vilka är de olika typerna av Customer Relationship Management Technology?

March 1

Många olika typer av program och applikationer finns inom ramen för kundrelationshantering (CRM) teknik. En del av tekniken är tillgänglig som en gratis, webbaserad tjänst för ett litet antal användare, medan andra program måste köpas och installeras på en dator för ett större antal användare att få tillgång. Bortom en strukturerad och gränssnitt kan kundvård teknik omfattar integration av olika kontaktkanaler och sociala medier nätverk, utveckling av applikationer för trådlösa enheter och affärsanalys.

Kundvård teknik har utvecklats som ett resultat av en ökad efterfrågan på en effektiv, effektiv metod för kontakthantering. Företag ägare tycker att de mest framgångsrika CRM teknik gör det möjligt säljare för att förbättra kundservicen, avlägsna läge hinder, och skär reklam kostnader och samtidigt öka försäljningen. Ny teknik kundvård har utvecklats för att underlätta snabb utplacering av e-postkampanjer och möjliggöra mobil åtkomst för proffs i farten. Integrering av CRM-teknik med sociala medier nätverk har också förbättrat den övergripande sambandet mellan ett företag och en kund.

Den mest grundläggande formen av kundvård tekniken finns tillgänglig på Internet som en gratis nedladdning. Dessa öppen källkod CRM-program är uppbyggda för allmän kontakthantering. För uppföljning av försäljning och produktivitet, är en mer avancerad CRM-program som kommer att möjliggöra ett ökat antal användare att få tillgång troligen bättre, även om det finns en kostnad för dess användning. En webbaserad CRM-programmet är snabb och enkel att använda och integrerar väl med olika e-postkonton för att möjliggöra en snabb integration av befintliga kontakter; en komplett CRM-strategi bör dock inte begränsas till en typ av CRM-teknik.

Förutom en grundläggande kontakt och e-posthantering CRM-teknik, bör en omfattande strategi för att hantera kundrelationer utnyttja obegränsad mängd information tillgänglig på nätet om befintliga och potentiella kunder genom sociala medier webbplatser. Sociala nätverk kan företag att upprätthålla omedelbar kontakt med lojala anhängare och varna dem för kampanjer och speciella evenemang. Många sociala nätverk har inbyggda verktyg för att spåra nya anhängare med automatiska uppdateringar.

En förlängning av trådlös teknik har drivit kundvård teknik till en ny nivå, och plats och skrivbord är inte längre restriktiva. Många företag har en hemsida precis som de har ett telefonnummer, men utvecklingen av en mobil applikation är nästa steg i framgångsrika kundrelationer. Mobile CRM-tekniken tillåter företag att stanna närmare sina kunder, lära dig mer om deras beteende och aktiviteter, och även behandla transaktioner från början till slut från bekvämligheten av en trådlös enhet. Integrationen av mobila applikationer är en CRM-teknik som kommer med enkla verktyg för affärsanalys.

  • Sociala medier är ett exempel på CRM utvecklas från befintlig teknik.