Vad är Furosemid biverkningar?

January 7

Furosemid är ett läkemedel i första hand används för att behandla högt blodtryck och kvarhållande av vätska. Dessa betingelser är vanligen resultatet av en störning av ett huvudsakligt organ, särskilt hjärtat, njure eller lever. Vissa villkor kan hålla organen från att fungera effektivt. Detta läkemedel kan orsaka vissa biverkningar som kan vara särskilt farligt för en person med ytterligare allvarliga tidigare villkor. Människor som upplever furosemid biverkningar brukar uppmanas att kontakta läkare omedelbart.

En av de vanligaste furosemid biverkningar är uttorkning. Dehydrering är ett tillstånd som uppstår när kroppen inte har en tillräcklig mängd av fluider. Om svår uttorkning inträffar, kan det resultera i kramper, hjärnsvullnad, eller död. Medicineringen bidrar till att minska vätskeansamling genom att orsaka kroppen att utvisa mer urin än normalt. För att förhindra uttorkning i samband med överskott urinering, kan en läkare noga övervaka en patientâ € s likvida intag för att säkerställa att han eller hon konsumerar tillräckligt med vätska för att stanna hydratiserade.

En annan risk som är förknippad med furosemid är en allergisk reaktion. En person som upplever svullnad i munnen eller ansiktet, svårt att andas, eller kliande röda fläckar på huden, i allmänhet uppmanas att omedelbart söka läkarvård och sluta ta medicinen. Om en allergisk reaktion är en av de furosemid biverkningar en person upplever, kan det leda till döden om den inte behandlas omedelbart.

En av de mer allvarliga furosemid biverkningar är förändringar i hastigheten av hjärtslag. Denna biverkan kan vara särskilt farligt för personer som lider av hjärtproblem eller använder medicinen som en behandling för högt blodtryck. Det kan leda till att hjärtat slår mycket snabbare än normalt eller oregelbundet.

Medicineringen kan också orsaka andra stora symptom som kan kräva omedelbar läkarvård. Allvarliga biverkningar är smärta i muskler, illamående, kräkningar, eller muntorrhet. Det kan också leda till förlust av hörsel, en gulaktig hudfärg, eller oförklarliga blåmärken på huden. Dessa kan alla vara tecken på att bodyâ € s organ inte fungerar som de ska och att medicineringen ska stoppas.

Furosemid har också biverkningar som inte är så allvarligt. Dessa mer mindre symptom är saker som yrsel, huvudvärk, dimsyn, eller magont. Medicineringen kan också resultera i oregelbundna tarmrörelser, såsom förstoppning eller diarré. Även om dessa effekter vanligtvis inte anses livshotande, kan en person fortfarande rådas att konsul s läkare.

  • Illamående och kräkningar är möjliga biverkningar av att ta furosemid.
  • Huvudvärk är en potentiell biverkan av furosemid.
  • Uttorkning är en vanlig biverkning av furosemid.
  • Läkare ordinerar ibland furosemid att behandla högt blodtryck.
  • Dimsyn är bland de biverkningar som förknippas med furosemid.