Vad är Automatisk Bill Betalning?

November 8

Automatisk faktura betalning eliminerar behovet av att sitta ner och skriva en check eller att få på nätet och föra över pengar. Personer inskrivna i automatisk bill program betalnings behöver inte göra något för att betala sina räkningar. Istället gör ett automatiserat system arbetet för dem. Även om dessa arrangemang kan vara bekvämt, det finns vissa saker som en person kanske vill överväga.

En automatisk proposition betalningssystem kan arbeta i minst två sätt. Vissa system är utformade så att partiet skyldig kan dra av det belopp han behöver från konton hos de människor som är skyldiga honom. Generellt sker detta vid specificerade regelbundna perioder. Till exempel kan en hyra byrå dra pengar för att täcka hyran den första dagen i varje månad.

Det finns ett brett utbud av räkningar som kan betalas på detta sätt, till exempel telefonräkningar, banklån och bil betalningar. Systemet kan även arbeta för räkningar som inte kan inträffa varje månad, såsom kvartalsförsäkringsersättningar eller årsavgifter förnyelser. En person kan använda många finansiella resurser såsom kreditkort, kontroll konton, eller online pengar-konton för att underlätta denna process.

En automatisk faktura betalning systemet kan också initieras av den person som ska betala. Online privatekonomi verktyg kan en person att göra i förväg arrangerade betalningsuppdrag. Hon kan göra detta genom att välja det belopp, den dag i månaden, och frekvensen hon skulle vilja betala. Hon kommer också att behöva detaljer för mottagarens konto. Därefter bör medel överföras som hon har ordnat utan ytterligare ingripande från henne.

För vissa människor, till exempel dem som reser eller de som lyckas småföretag, är till stor hjälp här typen av bekvämlighet. Det kan också vara ett användbart verktyg för människor som söker metoder för att organisera sin ekonomi. Genom att ha alla hennes räkningar dras från en källa, såsom ett kreditkort, kan en person lätt bedöma hennes månatliga utgifter.

Automatisk faktura betalning kräver minst en sak från en person - med tillgängliga medel. Dessa system är kanske inte lämplig för personer som upprätthåller låga saldon på sina konton eller de som har opålitliga inkomstkällor. Tänk till exempel, de olika omständigheter mellan en soldat och en frilansfotograf.

Soldaten kommer i allmänhet har ställt belopp som betalats till honom på bestämda tider. Den frilansfotograf, men kan få helt eller delvis betalning, när det passar hennes klienter. Eftersom de belopp och datum hon kommer att få pengar inte är inställda, kan hon vill undvika automatisk faktura betalning för att undvika risken för övertrassering avgifter.

I sådana fall är det ofta möjligt att ha arrangemang som drar nödvändiga medel från alternativa konton. Många finansiella proffs avråder sådana arrangemang, eftersom de ofta leder till en minskning av besparingar och onödigt höga kreditkort saldon. Automatiska proposition betalningsarrangemang kan också minska risken för att upptäcka fakturering fel. Detta beror på att när räkningarna betalas ut automatiskt, många människor misslyckas med att se över sina faktureringar.

  • Använda automatisk faktura betalning skär ner på antalet papperskontroller som behandlas via banknätverket.
  • Automatisk faktura betalning eliminerar behovet av att få på nätet och föra över pengar.