Vad är en Triceps Extension?

January 12

En Triceps förlängning är en styrketräning övning som riktar sig triceps brachii. Ofta helt enkelt kallas "triceps," detta medelstort muskeln ligger på baksidan av överarmen och är primärt ansvarig för armbågen förlängning. Den Triceps förlängningen innebär normalt varje rörelse som sträcker armbågen genom ett komplett utbud av rörelse mot ett viktat motstånd. Triceps själv är en tre-headed muskler och när väl utvecklad, bidrar väsentligt till armens omkrets.

Kraftfull för sin storlek, är triceps kan förflytta en stor vikt. Det är just på grund av denna makt att man måste vara försiktig när du utför Triceps förlängning. Naturen av själva rörelsen tenderar att öppna upp armbågsleden. Dålig form för mycket vikt på skivstången, eller underlåtenhet att värma upp kan alla leda till armbågen skada under ett Triceps förlängning. Även tunga laster är i allmänhet säkra för användning med sammansatta triceps övningar, såsom nära-grepp bänkpress, är denna rörelse säkraste när man använder en lägre vikt för höga repetitioner.

En Triceps förlängning utförs vanligtvis sitter på en stol eller träningsbänk. Som utgångsläget, är ett viktat skivstång hålls över huvudet, med armarna fullt utsträckt. Att hålla armbågarna och överarmar stationär är skivstång sänks så långt som till rörelseomfång kommer bekvämt tillåter. Skivstång ska sedan återföras till utgångsläget i en långsam och kontrollerat sätt. Varje svängning av torson eller överarmar för att hjälpa rörelsen indikerar att skivstång kan vara för tung, i vilket fall en lägre vikt bör användas.

Variationer på denna rörelse inkluderar ersätta en hantel för en skivstång, eller utför övningen i stående eller liggande position. En liggande Triceps förlängning, även känd som en skalle kross, börjar med att ligga utsträckt på en träningsbänk med armarna utsträckta vinkelrätt mot golvet. Händerna bör förstå skivstång i en smal, overhand grepp. Vikten sänks nästan till pannan, och återvände sedan till utgångsläget. Denna position kommer ofta ge mer tyngd ska hanteras än en sittande eller stående förlängning, men också bär med sig en något ökad risk för skador.

Den triceps kickback, eller hantel kast, är en variant av Triceps förlängning som fungerar varje arm var för sig. Med ett knä stödjer kroppen på en träningsbänk, böjer lyftaren vid höfterna för att bringa torson parallellt med golvet. Armen mittstöd knäet griper en hantel och, med överarmen i linje med kroppen, rör sig från en 90 ° vinkel till en full utbyggnad, och tillbaka igen. Som denna variation innebär normalt en lägre vikt flyttas över en ökad rörelseomfång, är det ofta en favorit för att lägga form och definition snarare än extra massa.

  • Triceps är en medelstor muskel på baksidan av överarmen.
  • En variant av Triceps förlängningen, är den franska pressen en tyngdlyftning drag som fungerar triceps musklerna på baksidan av överarmarna.