Vad är en Fire Breather?

January 9

En brand paus är en stunt artist som skapar en illusion av utandning eld från hans mun genom att blåsa en dimma av bränsle över öppen eld, som vanligtvis finns i slutet av en handlampa. Även brand andning har ibland varit en del av hinduiska andliga ceremonier, sedan slutet av 19-talet har det blivit ett populärt inslag i västerländska händelser som cirkusar och alternativa musikfestivaler. Brand andnings skärmar kan vara visuellt imponerande, men deras användning av eld och bränsle kan göra dem extremt farligt; alltså den utövande bör vara väl inövade och vidta alla möjliga försiktighetsåtgärder för att skydda sig själv och sin publik.

Innan du utför hans stunt, behöver en brand paus två grundläggande punkter: en fackla och bränsle. Torch storlek, form och material kan variera beroende på artist preferenser och erfarenhetsnivå. Vissa breathers börjar med en fackla gjord av en omformad tråd klädhängare med en veke av ren bomullsmaterial fäst dess topp. Återigen kommer veken storlek justeras för att passa avluftningsarket behov och önskemål, men det bör noteras att en större veke kommer att resultera i en större flamma.

Centralt för verkställandet av en eldsprutande stunt är bränslet. När du väljer bränsle, är det viktigt att tänka på sin flampunkt, eller den lägsta temperatur vid vilken den kommer fatta eld när den möter en antändningskälla. Låg flampunkt bränslen kan potentiellt antända nära ansiktet, vilket skapar en högre risk att branden ventilations kommer att brännas; därför dessa bränslen, som omfattar ämnen som butan, etylalkohol, och bensin, vanligen undvikas. Många breathers är överens om att de mest lämpliga prestanda bränslen är fotogen och lampolja, båda som har höga flampunkt jämfört med andra potentiella bränslen.

Med dessa verktyg kan avfyra luftventilen utföra sin illusion. Håller sin fackla i ena handen, bör han tända veken, efteråt pekar lågan bort från hans kropp. Han ska sedan ta en liten mängd bränsle i munnen, är extremt noga med att undvika att svälja det, och spraya bränslet genom sina läppar mot lågan i en lätt dimma. När bränsledimman möter facklan flamma kommer snabbt antändas, skapa intryck av att ventilations har utandad eld. Efter att andas bör han omedelbart torka munnen och ansiktet med ett brandsäkert trasa för att avlägsna alla spår av bränsle, minska risken att han kommer fatta eld om hans plym skulle glida tillbaka mot honom.

När elden luftningsvinster erfarenhet kan han justera sin teknik för att skapa en bred variation av stunts. Till exempel kan han lära sig att styra plym av lågan mot marken eller forma den till en båge eller en cirkel. Han kan arbeta med en eller flera andra andas, utför synkroniserade stunts eller passerar plymer och tillbaka.

Det är absolut nödvändigt att breathers noterar de säkerhetsrisker som är förknippade med eld konst. Kanske den mest akuta av dessa är den potentiella skada som bränsle intag kan orsaka. Även så kallade "säkrare" bränslen som fotogen kan orsaka illamående, huvudvärk och ett mer allvarligt tillstånd som kallas kemisk lunginflammation om dras in i lungorna. Förutom de tidigare nämnda brännrisker som följer låg flampunkt bränslen, långsiktig intag av många av dessa substanser kan potentiellt leda till cancer eller blindhet.

Slutligen bör ventilations vidta försiktighetsåtgärder för att minimera risken för att sätta eld på sig själv, sin publik, eller sin omgivning. Han bör bära flamskyddade kläder och hålla på avstånd från åskådarna. Dessutom innan du utför en stunt han skulle kartlägga sin omgivning, gör justeringar för potentiella brandrisker som trädgrenar och kraftiga vindar. Innan du utför offentligt, bör en paus först få en betydande mängd praktiken, om möjligt under ledning av en erfaren artist. Oavsett ens erfarenhet, är det dock nödvändigt att komma ihåg att i ett sådant farligt konstform, olyckor är alltid möjligt.