Vilka är symtomen av rakitis?

October 20

Några av symtomen vid rakitis smärta, ben försvagning, ben deformationer, tandproblem och kortväxthet. Svaghet kan också förekomma i muskler, vilket resulterar i muskelspasmer och någon gång i kramper. Tidiga tecken på rakitis kan inkludera rastlöshet och överdriven svettning i huvudet under sova, aptitförändringar, trötthet och viktminskning.

Rakitis är ofta resultatet av en nedsatt metabolism av vitamin D och kalcium. En allmän vitaminbrist är ofta orsaken, men en brist på vitamin D och kalcium verkar vara en av de främsta orsakerna till barnsjukdom. Vitamin D är viktigast eftersom det stöd i absorptionen av kalcium, vilket är viktigt för att bygga starka ben. Som ett resultat av bristen, majoriteten av symptomen av rakitis påverka styrkan och bildandet av ben.

Tidiga tecken och symptom på rakitis inkluderar svettning i huvudet under sömnen eller efter utfodring, rastlöshet, blek hud och matsmältningsproblem. Förändringar i aptit och viktnedgång är också vanliga tecken på rakitis. Offret kan tröttna lätt och blir inaktiva på grund av svaghet i ben och muskler.

Senare symptom på rakitis blir märkbar för ögat som benen börjar försvagas och deformeras. Ett vanligt tillstånd är böjt ben, vilket inträffar när benen börjar kurvan utåt, vilket skapar formen av en båge. Kobenthet är när knäna är böjda inåt och komma i kontakt när benen rätas. Andra symptom på rakitis inkluderar en krökt ryggrad, en bröstbenet projektion och en mjuk och förstorad skalle. Bäckenbenet är också ofta deformeras och handleder och vrister kan bli onormalt utvidgade.

De försvagade ben är ofta ganska smärtsamma och kan leda till benfrakturer vid fall eller under ansträngande aktiviteter. En kortväxthet också är allmänt sett, vilket resulterar i en höjd av högst 5 fot (1,5 m) höga. Andra rakitis symtom tandproblem, till exempel en försenad utveckling av tänderna, håligheter och strukturella defekter i tänderna.

Symtomen vid rakitis påverkar inte bara de benstrukturer, de också kan påverka hur musklerna. Musklerna kan bli svag, vilket ofta kallas floppy baby syndrome. Ofrivilliga muskelsammandragningar, även känd som muskel spammar, finns i många fall. I svåra fall kan det leda till kramper, som kräver omedelbar behandling av kvalificerad sjukvårdspersonal.

  • Tidiga tecken på rakitis kan inkludera överdriven svettning.
  • Försvagade ben kan leda till benbrott.
  • I svåra fall kan rakitis leda till kramper.
  • Svaga ben och kortväxthet är tecken på rakitis.
  • En deformerad bäckenben är ett symptom på rakitis.
  • Konsumtionen av mjölk och andra livsmedel som är rika på vitamin D kan hjälpa till att förebygga rakitis.