Vad är en AC-laddare?

June 30

En växelström eller AC-laddare är en enhet som ansluts till ett vägguttag som ger el till ett uppladdningsbart batteri, som återfinns i många bärbara elektroniska produkter. Elen föryngrar batteriet samtidigt som den enhet som ska användas även om batteriet är urladdat. Den tid som krävs för att nå ett fullt batteri Laddningen beror på initialtillståndet för batteriet och flera andra faktorer. Medan blybatterier som används i fordon laddas via elnätet, vanligtvis termen "AC-laddare" kommer att vara i förhållande till personliga mobila eller handhållna enheter som bärbara datorer, mobiltelefoner, personliga digitala assistenter (PDA), digitala musikspelare och digitalkamera utrustning.

De flesta apparater med ett laddningsbart batteri inkluderar en AC-laddare i original, detaljhandel produktpaket. De ovan nämnda produkter hör till denna kategori. Om laddaren vinner eller går sönder, kan den bytas ut. I fallet med mobila datorer, många människor väljer att köpa en kopia modell från originaltillverkaren för att säkerställa maximal kompatibilitet och väl fungerande. I fallet med mobiltelefoner och andra handhållna enheter, kanske en tredje part AC-laddare gjord för enheten vara billigare och fungerar lika bra. Kontrollera garantin innan du slår ifrån tillverkarens rekommenderade laddare dock som att använda en alternativ modell garantin kan upphäva.

Vissa handdatorer och digitala musikspelare kommer med en AC-laddare som tar formen av en dockningsstation. Ibland kallas en vagga, serverar en dockningsstation som ett praktiskt stativ som innehåller elektriska kontakter och en tråd som ansluts till ett vägguttag. Genom att ställa in enheten i dockan eller vaggan, laddar den automatiskt batteriet. Vissa dockningsstation gjorda för digitala musikspelare inkluderar mini stereohögtalare så att spelaren kan användas utan hörlurar. Denna mycket portabel installation gör det enkelt att njuta av din digitala musikbibliotek på kontoret, hemma eller ens i ett hotell när du reser.

Eftersom många bärbara elektronik är gjorda för att samverka med datorer, ett populärt alternativ till en AC-laddare är en USB-laddare. En USB-laddare är en kabel som ansluter enheten till datorns 5-volts USB-port, ladda batteriet via datorn.

AC laddare är utformade för att fungera med särskilda produkter och specifika modeller. Spänning skiljer bland laddare, och använder fel laddare kan skada en enhet. Om du byter ut en laddare, först kolla med tillverkaren av produkten. Du kan oftast få en ersättning på nätet genom att gå till produktens hemsida. Alternativt kan du hitta många typer av AC laddare på din lokala elektronik butik.

  • En AC-laddare.
  • Mobiltelefoner använder AC laddare för att ladda interna batterier.
  • En USB-laddare är en kabel som ansluts till USB-porten.