Vad är den bästa metoden för Kackerlacksbekämpning?

October 25

Det finns många olika sätt att kontrollera kackerlackor i ett hem eller kontor, så att avgöra vilken metod som är "bäst" är, i de flesta fall, en fråga om omständigheter och tillgängliga verktyg mer än det är en viss inneboende känsla av överlägsenhet. En av de viktigaste saker som folk kan göra i kackerlacka benägna delar av världen är att vidta proaktiva åtgärder för att förhindra skadedjur kommer in i första hand. När kackerlackor har gjort sin väg inomhus, kan utrota vara så enkelt som att skära av deras mat och vatten eller så komplicerat som att sätta fällor och gifter. Mycket beror på hur många buggar finns. Många människor börjar små på första observation en mört, sedan gradvis upp sin attack tills problemet är löst.

Förhindra Angrepp

Förebyggande är den bästa metoden för kackerlacka kontroll för många människor. Om det är mycket svårt för skadedjur in i en byggnad, de ofta antingen inte kommer att komma in alls eller kommer att träda i litet antal. Offentliga hälsoexperter brukar rekommendera att folk tar ett antal relativt enkla steg för att säkra sina hem och kontor från invasion. Det finns ofta en liten bit av kostnader som krävs i början, men processen är oftast mycket billigare och tidskrävande än dödar insekterna när de har fått in.

Hem och fastighetsägare börjar ofta genom att noggrant försegla alla dörrar och fönster med hjälp av täta eller professionell gummilister. Skärmar bör kontrolleras för revor och en perfekt passform i ramen. Även kackerlackor är något stort - ofta minst 1 tum (ca 2,5 cm) lång - de kan ofta komprimera sig för att passa genom ens mycket smala passager. Tätnings rör och dräneringsöppningar är också oftast en bra idé.

Begränsning Mat och Vatten Tillgång

En kackerlacka som lyckas smyga inomhus är inte sannolikt att göra ett permanent hem utan mat och vatten. Insekterna är kända för att vara mycket härdig och kan överleva under lång tid utan att näringsämnen; De kommer vanligtvis inte kolonisera eller lägga ägg utan en mer hållbar livsmiljö, dock, vilket gör att hålla saker snyggt allt viktigare. Både mänskligt och djurmat bör normalt hållas försluten i lufttäta behållare, och kockar bör vara noga med att inte lämna smutsig disk i sänkor eller räknare över natten. Regelbundet sopa smulor av golv och diskar och ta ut soporna i slutet av varje dag är viktigt, också.

Eventuella områden med stående vatten kan locka kackerlackor, inklusive vattenskålar för husdjur och pölar på badrum eller kök golv. Dessa bör vanligtvis tömmas varje kväll, och eventuella droppande kranar bör fastställas. Vissa människor går så långt som att försegla sina kranar och avloppsrör, särskilt i äldre byggnader som är mer benägna att läckor. En långsam dropp under en räknare eller tvättmaskin kan vara problematiskt på en dag till dag, men den fuktiga miljön skapar kanske bara tillräckligt för att uppmuntra en mört att bosätta sig i och bygga en familj.

Gifter

Det är oftast för sent för förebyggande åtgärder när kackerlackor har setts, och även om det är aldrig en dålig idé att räkna ut hur de skadedjur gjort det i, en husägare uppmärksamhet på denna punkt kretsar vanligtvis runt hur man kan bli av buggar. Gifter är en av de mest effektiva sätten att utrota, och det finns flera olika alternativ. Lämnar specialdesignade mört pellets vid strategiska punkter runt ett rum, ofta i hörn eller under skåp, är en metod; sprayer och bekämpningsmedel är en annan.

Bete är oftast mer passiva, eftersom människor helt enkelt lämna det i hopp om att roaches hittar det, äta det och sedan dö. Den kan köpas från skadedjur förvaltningsbolag eller hemlagat, oftast med borsyra, mjöl och vatten. Insektssprayer innebär vanligtvis lite mer ansträngning, och i många fall innehålla en mycket hårdare cocktail av kemikalier. Folk spraya ofta buggar direkt, vilket innebär att hålla en flaska händig för det mesta. Sprayer kan appliceras på sprickor och springor där insekterna misstänks för att leva, men i de flesta fall är de inte lika effektiva när de har hunnit torka.

Fällor

Det kan också vara möjligt att fånga kackerlackor. Många olika återförsäljare hem förbättring säljer mört fällor, men de är inte svårt att göra hemma heller. Det viktigaste människor behöver är en behållare som är tillräckligt djup och oftast även slick nog att felet inte kan komma ut när det är blivit i En djup burk belagd med olja eller vaselin är ett exempel. så länge det finns en bro eller enkelt sätt kommer bugg träda men då kommer inte att kunna få ut så snart det har sjunkit till botten.

Vissa fällor agnade med gift, men andra är inställda bara med mat eller vätskor. Allt med en söt och stickande lukt kommer sannolikt att locka insekter; många experter rekommenderar att du använder en bit av unken öl eller frukt som är nära förfall. När mört har varit instängd, kan den antingen lämnas att dö på egen hand eller besprutas med en insekticid.

Professionella tjänster

Det är ofta väldigt svårt att utrota hela mört kolonier med huskurer eller genom förebyggande, och när saker är riktigt illa en professionell insekts exterminator kan vara det bästa alternativet. Exterminators är specialutbildade i att identifiera där kackerlackor kan kolonisera och har kraftfulla sätt att döda dem. Gasning är ett alternativ, som i huvudsak innebär att tvinga förgiftad gas i roaches bon; bearbetning deras livsmiljö med giftiga sprayer är en annan. En exterminator kan också använda en rad sofistikerade fällor för att se till att jobbet är gjort.

Människor som lever i tropiska klimat där kackerlackor är vanligare ofta betalar för regelbundna utrotningstjänster, eller åtminstone rådfråga en professionell för inspektion på månads eller halvårsvis. Människor som bor eller arbetar i gamla byggnader ofta göra detsamma. Att få en utomstående expert för att hålla utkik efter tecken på att kackerlackor är få in är ofta mycket bättre än att vänta tills de har inrättat bostad.

Varningar och Best Practices

Ingen metod för kackerlacka kontroll är helt idiotsäkert, och folk bör vara noga med att använda gott omdöme när det handlar sprayer, beten eller andra gifter. Familjer med husdjur eller små barn måste vara särskilt försiktiga att ingenting är avsedda att döda buggar är tillgänglig för små händer eller tassar. Samma sak gäller för restauranger, veterinärkliniker och daghem. Den som tycker att en aggressiv kamp inte fungerar bör ringa in professionell hjälp för att undvika risker för dem som legitimt ockuperar utrymmet.

  • Om du lämnar skräp utomhus, se till att soppåsar är väl inslagna och fria från hål eller revor.
  • En amerikansk kackerlacka, även kallad ibland palmetto bugg.
  • Stående vatten kommer att locka kackerlackor, så drypande kranar bör fastställas.
  • Lämnar ut smutsig disk natten kan locka kackerlackor.
  • För att skapa en mört fälla, belägga insidan kanten av en burk med ett generöst lager av vaselin och sätta en liten mängd mat i som bete.
  • Gasning är ett vanligt sätt att kontrollera kackerlackor.