Hur väljer jag det bästa Fabric Adhesive?

July 29

Tyg lim kan användas för att fusera tyg till ett annat material, inklusive andra typer av tyg. När du väljer den bästa, bör du bestämma om du behöver ett lim som kan tvättas.

En av de första saker som du kommer att vilja överväga innan de köper ett tyg lim är om det kan tvättas. Några av dessa typer av lim inte utformas för att motstå en tvättmaskin. Dessa används oftast på tyg projekt som inte är avsedda att bäras eller tvättas.

Om du kommer att använda tyg lim på något som kommer att behöva tvättas, bör du dock välja en som är tvättbar. Dessa kommer oftast stå upp till en tvättmaskin och torktumlare, åtminstone för en liten stund. Du kan använda dessa typer av lim när fålla kläder eller applicera ett plåster. De är särskilt användbart för att tillämpa ett plåster i svår sy området, liksom crotches av jeans.

Regelbunden tyg lim vanligtvis finns i två former. En del av detta lim kommer i en plastklämflaska. Detta kan användas för de flesta hantverk projekt som kräver ett tyg lim. Det är särskilt praktiskt vid tillämpningen strass eller nitar.

Spraya på tyg lim kan vara lite svårare att använda. Det är allmänt används för projekt där stora tygstycken ska limmas ihop. Applikationer, till exempel, kan oftast appliceras med spray lim.

Vissa typer av tyg lim kräver också ett varmt strykjärn för att använda. Detta är ofta som mellanlägg, och det är oftast tillgängliga i ark eller långa remsor. För att använda detta, är en bit av det vävda bandet placerades mellan två stycken av tyg, och ett varmt strykjärn placeras på toppen av tyget för att smälta vidhäftningsmedlet. Remsorna är särskilt praktiskt när fålla ett plagg utan sömmar.

Den typ av tyg som du kommer att limning bör också känd innan du väljer ett lim. Några speciella lim är konstruerade för användning på stretchigt tyg, till exempel. Dessutom bör smältsadelgjord inte användas för att smälta vissa ömtåliga eller syntetiska tyger, eftersom värmen från en järn kan orsaka skada.

Du bör också läsa instruktionerna på baksidan av ett tyg lim container eller låda innan du köper den. Notera hur lång tid det tar för limmet torka. Vissa av dessa lim kan markeras som snabbtorkande, och de kommer oftast torr inom stunder. Andra kan ta upp till några timmar för att torka helt, och de flesta bör inte tvättas förrän en hel dag har passerat.

  • Tyg lim.
  • En burk med spray-på tyg lim.
  • Tyg lim används i hantverk projekt för att binda bitar utan att sy dem.