Vad finns olika typer av Resistance Band Övningar?

May 8

Resistance band övningar är perfekta för hemmet eller på gymmet, och de kan användas för allmän styrka och smidighet utbildning samt rehabiliteringssyfte. Träningsband finns i en mängd olika motståndsnivåer, vilket gör en diversifierad träningspass möjligt. För att göra det bästa av motståndsbandövningar, bör man börja med att utföra enkla övningar med lättare motståndsnivåer, och flytta upp till svårare övningar med de tjockare, starkare motstånd band. Motstånd band övningar kan generellt delas in i tre kategorier: överkroppen, underkroppen, och rehabiliteringsövningar.

Rehabilitering övningar utförs vid återhämta sig från en skada. Sjukgymnaster kan ha en patient utföra olika motståndsbandsövningar inom försäkrings viss skada. En axelskada, till exempel, kan innebära att utföra en mängd olika rotationsövningar, i vilken en ände av motståndsbandet är fäst vid en stolpe eller annan fast föremål, och den andra änden greppas i handen. Armen förflyttas sedan framåt och bakåt, eller sida till sida, drar mot motståndet av bandet. För färska skador, bör en mycket lätt motstånd band användas, och som ökar hållfastheten i axeln, kan ett tjockare band användas. De motstånd band själva är ofta färgkodade, med ljusare färger som representerar mindre motstånd och mörkare färger som representerar mer motstånd.

Enkla motståndsbandövningar kan fyllas i hemmet. Biceps är en populär övning som är lätt att köra. Det härmar en hantel bicepscurl, utom i stället för hårda vikter är bandet används. Ena änden av bandet en ögla runt trampdynan, och den andra änden greppas i handen. En bicepscurl innebär helt enkelt dra uppåt på motstånd band samtidigt hålla armbågen planterade på en sida. Detta fokuserar motståndet på biceps snarare än på axeln eller underarmen.

Knäböj är en annan vanlig version av motståndsbandövningar. Grasping ändarna av motståndet bandet i vardera handen, blir mitt i bandet kläm under båda fötterna. Händerna bör därefter höjas till ungefär brösthöjd att få ut det mesta motståndet ur bandet. Användaren kommer då att utföra en knäböj så benen böj vid ungefär 90 graders vinkel, håll en kort stund, sedan tillbaka till utgångsläget. Samma utgångsläge kan användas för böjda över motståndsbandrader, där användaren svänger över och drar vardera änden av bandet uppåt mot bröstet.

  • Bicep lockar kan också göras med ett motstånd band att stärka biceps, liksom andra muskler i överarmen.
  • Tränings band stretch - som gummiband jätte - att ge motstånd när de används för att arbeta ut.