Kan jag använda tandkräm för ett munsår?

July 21

Många människor inser inte att ett munsår faktiskt orsakas av herpesvirus. Du kan använda tandkräm för ett munsår för att lindra obehaget, men tandkräm är inte en mirakelkur för herpes. Medan behandla symptomen och göra dig mer bekväm är en bra sak, att tillämpa tandkräm inte kommer att bli av det underliggande problemet. Det kan hjälpa torka öm ut, få det att verka mindre märkbar, och bidra till att lindra sveda, men det kommer bara ge tillfällig lindring. Det är alltid bäst att rådgöra med en läkare innan du försöker något huskurer.

Innan du använder tandkräm för att behandla ett munsår, applicera is för att bidra till att minska svullnaden. Efter rengöring området, använd en klick tandkräm. Undvik geler och istället använda en vit pasta. Det föreslås att området bör rengöras regelbundet och att du bör installera om pastan flera gånger per dag.

Det finns många huskurer som innefattar användning av tandkräm för ett munsår. En rekommendation är att kombinera salt med tandkräm innan du använder den. Tänk på att dessa förslag inte är medicinskt bevisat och att applicera salt till alla typer av sår är oftast smärtsam. Andra förslag är att lägga kalk till denna blandning, men citrus kan också orsaka sveda när de appliceras på en öm. Om blandningen orsakar mycket smärta, är det bäst att försiktigt rengöra den och skölj med kallt vatten.

Fler studier behövs för att bekräfta huruvida förmånerna som ljud som föreslås. Även vissa studier indikerar att en specifik ingrediens i tandkräm kan vara irriterande, vilket kan leda till kräfta sår och förvärra munsår. Det sägs att natriumlaurylsulfat eller SLS, möjligen kan skapa eller förvärra dessa problem snarare än att hjälpa. Det föreslås att naturliga tandkrämer är mindre benägna att irritera och att de som lider av olika munsår förmodligen bör välja en SLS-fri tandkräm.

Det finns läkemedel tillgängliga speciellt för denna fråga som kan användas i stället för tandkräm för ett munsår. Några av dessa är over-the-counter preparat men många är dyra, ofta meddelar människor att söka mer prisvärda huskurer. De populära namn märken av munsår behandlingar tycks få bra recensioner för att lindra obehag och hjälp att göra sår försvinna fortare.

Eftersom det för närvarande inte känd totala botemedel mot herpes, vann? Även dessa preparat € t helt lösa problemet. De mediciner som finns tillgängliga lovar att bidra till att minska svårighetsgraden av munsår utbrott. De kan minska den tid du har att lida, men det garanterar inte att utbrott inte upprepas.

  • Tandkräm kan bidra till att lindra sveda i samband med ett munsår.
  • Patienter bör rådgöra med en läkare innan du försöker huskurer.
  • Det finns många huskurer som innefattar användning av tandkräm för ett munsår.