Ta bort Vegetabiliska oljefläckar från Felt

August 6

Felt är en extremt mångsidig tyg som kan hittas i kläder, accessoarer och tabeller. Ofta gånger olyckor händer och du kan få en fläck som du inte har några ides av ursprung. Vegetabilisk olja används i många livsmedel och kan överföra till andra ytor enkelt och utan att du ens veta. Kanske din filthatt sattes på ett bord som hade vissa kvardröjande olja du använde för att doppa bröd i vid lunch, eller kanske under din pokerkväll förra veckan en av de tilltugg spillts på bordet lämnar lite olja plats, båda dessa fläckar kan avlägsnas genom några olika metoder.

  1. Dish tvål eller schampo. Båda produkterna är speciellt framtagen för att skära igenom oljor och rengör dem från nästan alla ytor. Få området våt och applicera en liten mängd av din valda renare. Med en tandborste, nagelborste, eller bara fingrarna skrubba försiktigt området arbetar tvålen i tyget. Utplåna fukt och skölj sedan. En sprayflaska fylld med rent vatten på "jet" eller stream inställning kommer att få vatten i fibrerna att skölja ur tvålen. Blot som du sköljer för att undvika onödig blötläggning av andra områden. När fläcken har sköljts noga blot en gång att få ut så mycket vatten som kommer att komma ut, låt området torrt.
  2. Baby Powder. De absorberande egenskaper detta pulver gör den perfekt för rengöring oljefläckar. Med hjälp av en generös mängd, täcka fläcken med baby pulver och låt det sitta, efter ett tag bort damm från pulver med en mjuk borste. Den överblivna pulvret fastnar i fibrerna kan tvättas ut med tvål eller schampo på samma sätt som tidigare.
  3. Absorberande pulver. Dessa bör användas när det inte finns något sätt för dig att faktiskt tvätta tyg eller väta området. För filtar ljusare i färgen du vill hälla lite majsmjöl på fläcken och för mörkare färger kiselgur fungerar, låt det sätta på plats i några minuter innan du borstar bort det med en mjuk borste efter tupplur på tyget. Detta får inte ta bort hela fläcken med bara en ansökan, upprepa så många gånger som behövs för att helt absorbera oljan.

Alla dessa tekniker kan användas på båda dräkt av möbler innehållande filt, inklusive din biljardbord, spelbord eller kläder. För tabellerna kanske du vill prova den torra metoden först för att skydda träet under filt toppen, men om det inte fungerar, var inte rädd för att prova vattenmetoderna. Klar korrekt dessa kommer inte att skada din tabell, och kommer att rädda dig från dyra reparationer.