Vad är en Prenatal Ener?

October 25

En prenatal lyssnare ger föräldrar och andra intresserade att höra ett ofött Babya € s hjärtslag när som helst. Liknar enheter som används i en Doctora € s kontor för att lyssna på en Babya € s hjärtfrekvens, bärbara apparater som används i hemmet ger föräldrarna möjlighet att lyssna till dessa ljud på sin fritid. Vissa prenatala lyssnar enheter fungerar även med hjälpinspelningsenheter för att lagra ljud för senare uppspelning.

Under den andra trimestern av graviditeten, naturligt förekommande ljud som ett spädbarn hjärtfrekvens, rörelse och hicka kan höras inifrån livmodern. En prenatal lyssnare ger föräldrar möjlighet att höra dessa ljud som helst utan att behöva förlita sig enbart på en Doctora € s besök. En at-home prenatal lyssnaren ger också syskon och mor- och farföräldrar för att höra dessa ljud även när de inte kan närvara prenatal ultraljudsbesök.

Ett digitalt prenatal lyssnande systemet kan erbjuda en tydligare ljudöverföring än vissa andra system. Online leverantörer, samt tegel och murbruk bebis leverans butiker, vanligtvis bär flera prenatal lyssnar varumärken. De är en populär gåva objekt för baby shower. Recensioner av vissa av dessa poster, dock uttrycka missnöje att vissa prenatal lyssnar enheter är svåra att använda och att ljudet ibland omöjlig att skilja från motherâ € s puls eller från andra naturligt förekommande ljud som kommer från motherâ € s livmodern.

Vissa hälsoexperter har gått så långt som att utfärda stern varningar om användning av Doppler ultraljud hjärtslag monitorer, eftersom dessa prenatal lyssnar enheter använder ultraljudsteknik. Även anses vara säkert att använda under ett physicianâ € s tillsyn, vissa statliga myndigheter väcka oro över risken för överanvändning eller okontrollerad användning. Även ultraljudsteknik inte verkar utgöra en omedelbar risk för ett ofött barn, hälsoexperter fruktar att uppvärmningen av vävnad som uppstår när ultraljud går in i en womanâ € s kropp kan skapa små gasblåsor i hennes vävnad och omgivande kroppsvätskor. När flera lyssnings episoder inträffar, är den långsiktiga effekten av denna fråga inte känt, men det finns en oro för att det kan skapa en framtid hälsoproblem.

På vissa ställen, kan prenatal lyssnaranordningar hyras för en blygsam avgift och återvände efter ett barn har fötts. Denna tjänst är avsedd att vara till nytta för dem som bara kommer att använda enheten för en enda graviditet. Andra familjer föredrar att köpa en prenatal lyssningssystem för användning i framtida graviditeter eller att äga en enhet som kan delas med andra familjemedlemmar som planerar att bli gravida.

  • Första gången en bebis hjärtslag hörs är ofta mycket spännande för väntade föräldrar.
  • Prenatal lyssnare är populära baby shower gåvor som tillåter nyblivna föräldrar för att höra ett ofött barns hjärtslag.