A Super nondairy Side: Uppstoppade Zucchini Båtar

October 23

Detta mejeri-fri maträtt är ett roligt och välsmakande sätt att få dina grönsaker. Nondairy schweizisk stil osten blandas i fyllningen där varma, fuktiga ingredienser hjälpa den att smälta.

Tillagningstid: ca 40 minuter

Tillagningstid: 30 till 40 minuter

Avkastning: 8 portioner som sidor, eller 4 om tjänstgjorde som entree

4 medelstora zucchini

2 msk olivolja

1-1 / 2 koppar hackad gul eller vit lök

1 tsk salt

1/2 pund färska champinjoner, tärnad

6 vitlöksklyftor, hackad

1-1 / 2 koppar kokt ris (brun eller vit)

1-1 / 2 koppar mald mandel

6 uns schweizisk stil nondairy ost, riven

3 matskedar citronsaft

Svartpeppar och cayennepeppar

Liten handfull färsk malet örter (persilja, basilika, timjan, dill, gräslök, mejram), om så önskas (eller 1/2 till 1 tsk vardera av torkade örter.)

Paprika

  1. Skär varje zucchini i längsled i mitten. Skär ett tunt, plant skikt på botten av varje "båt" för att hjälpa den att ligga plant i pannan. Använd en sked för att ösa ut massan, som lämnar båtar med 1/4-tums skal. Fint finhacka massan, och ställ åt sidan båtarna. Värm ugnen till 350 grader.
  2. Värm olivolja i en medelstor stekpanna. Lägg löken och salt, och fräs på medelvärme i 5 till 8 minuter, eller tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Lägg isbergssallad massa och svamp, och stek ytterligare 8 till 10 minuter. Tillsätt vitlök under de sista minuterna, rör om ofta för att undvika att rosta det.

    Lägg 1/2 pund förkokta markturkeyen, smular soja korv eller substitut kokt quinoa, couscous, eller annan spannmål för ris för lite förändring.
  4. Placera ris och mandel i en medelstor skål. Rör i sauterade blandningen, alla utom cirka 2 dl riven ost och citronsaft och blanda väl. Smaka av med svartpeppar, cayennepeppar, och de färska örter (om så önskas).
  5. Stuff isbergssallad båtar med fyllningsblandning. Strö toppar med resterande ost, och sedan lägga till en skvätt paprika för färg. Placera båtarna i en oljad 9-x-13-tums ugnsform och grädda i 30 till 40 minuter, eller tills genomvarmt. Servera varm.

Per portion: Kalorier 249 (137 från Fat); Fett 15 g (Mättade 1g); Kolesterol 0mg; Natrium 298 mg; Kolhydrat 21g (Kostfiber 5 g); Protein 12g.