Planera en Moon Garden

October 27

Det finns många olika typer av trädgårdar som du kan tänkas ha i ditt hem, men kanske en av de mest romantiska runt är en måne trädgård. Främst avsedd för kvällen njutning, månen trädgårdar är unika jämfört med andra typer av trädgårdar. Planera en måne trädgården har olika krav som vad många är vana vid. Även om inte särskilt svårt att planera, eller behålla, kan en måne trädgård lätt vara en av de roligaste typer av trädgårdar du någonsin har.

  • Välj växterna. När du planerar en måne trädgård, måste du välja rätt växter. Till skillnad från andra typer av trädgårdar där du väljer ljusa färgglada växter, i en måne trädgård du vill ha något som är lite mer subtil. Välj växter som har nyanser av vitt, silver och grått. Viss färg är okej, men kom ihåg att du kommer att njuta denna trädgård i kväll, så färgerna inte kommer att spela så stor för en rulle som det normalt skulle.
  • Håll säsongerna i åtanke. Försök att plocka plantorna enligt den zon som du bor i, och för säsongen också. Detta gör att du kan ha en trädgård som du kan njuta längre, och som inte kommer att kräva så mycket ansträngning för att underhålla. Några stora växter som du kanske vill överväga är saker som Silver King Malört, Roman Malört, Moonflower, Hosta, Shasta Daisy, och vita tulpaner.
  • Lägg ut för maximal effekt. När du lägger ut växterna, försök att mixa och matcha lövverket så mycket som möjligt, för att ge en känsla av textur. Dessutom går med mörkare skuggade växter nära marken, arbeta dig upp genom spektrumet som du får högre. Dessutom har växterna ordnade så att deras dofter smälter så harmon som möjligt. Kom ihåg, när du inte har din syn att lita på så mycket, då de andra sinnena sparka på bara lite mer.
  • Accent lampor kan ställa den rätta tonen. Strategiskt placera några accentljus i hela trädgården, så att ljuset kommer att pekat uppåt. Detta kan bidra till att ge en nästan eterisk effekt, och bidra till att göra de lättare delarna av växterna "glöder" när det blir mörkt. Tänk när du gör detta att den övergripande atmosfären av denna typ av trädgården är tänkt att vara romantisk och förtrollande. Undvik något alltför grälla eller ljusa.