Hur väljer jag det bästa doppa sås för Crab?

April 7

Det finns flera alternativ när man väljer en dippsås för krabba. Den klassiska sås ofta är gjord av smält smör och kryddor som vitlök, dragon eller persilja. En fisk och skaldjur cocktail sås, gjort med chilisås som bas, kan lägga till en kryddig tang till krabba. Vissa asiatiska såser, såsom soja och ingefära eller sötsur sås, kan ge en livlig smak som accenter subtleness av krabba kött. Det finns också en mängd senap baserade såser, majonnäs baserade såser och mindre traditionella kombinationer inklusive avokado eller varm sås.

Ett enkelt doppa sås för krabba kan göras med smält smör. Smöret kan smältas och serveras av sig själv i en liten skål, men oftare kombineras med andra ingredienser. Ingredienser såsom citronsaft, vitlök, dragon eller svartpeppar kan blandas i det smälta smöret att lägga viss komplexitet. För en rik, djup smak, kan smöret smältas i en het panna i några försiktiga sekunder tills det skummar och börjar brunt, caramelizing och tar på sig en nötaktig smak.

En klassisk röd skaldjurssås är cocktail sås, och det även kan användas som en kryddig sås till krabba. Chilisås, som är rött och något tjock, fungerar som bas för cocktail sås. Ketchup är till för sötma och pepparrot läggs för att ge stickande värme, tillsammans med lite citronsaft. Denna sås kan göras mycket kryddig, eller mängden pepparrot kan minskas för en mildare smak. Cocktail sås kan serveras i rumstemperatur, men ibland är bättre när kylda.

En enkel asiatisk dipsås för krabba kan göras genom att kombinera soja, risvinäger, vitlök, ingefära och tärnade salladslök. Alternativt kan man använda en förberedd sötsur sås. Beroende på hur krabba och stödjande rätter tillagas, heta asiatiska senap också kan serveras som en dippsås när det blandas med lite olja eller vatten.

Senap och majonnäs kan användas för att göra en rik dippsås. Den majonnäs, senap, lite grädde och Worcestershire sås blandas samman för att göra en tjock sås med en jordnära, köttig smak. När mängden majonnäs minskas, är Worcestershire lämnas ut och lite citronsaft pressas in, en kryddig senap dipsås för krabba resultat. Sådan dipsås kan göras lättare genom att ersätta gräddfil för majonnäs.

  • Smält smöret är populärt dipsås för krabbor.
  • Sojasås är en asiatisk sås som kan användas för att doppa krabba.
  • En mängd doppa såser - inklusive de med senap, vitlök eller ingefära - kan användas för att komplettera smaken av krabba kött.
  • En lätt, rik avbländande sås för krabba kan göras med hjälp av gräddfil.
  • Kryddig senap kan användas som en dippsås för krabba.