Vilka är de olika typerna av Heavy Construction Equipment?

April 12

Många olika typer av tunga anläggningsmaskiner existerar, så listan över alla de olika slag skulle vara ganska omfattande. Några av de vanligaste bitarna som finns på en byggarbetsplats, men inkluderar kranar, grävmaskiner, gaffeltruckar och teleskoplastare, grävmaskiner, kranar och bulldozers. Dessa bitar av tunga anläggningsmaskiner är i allmänhet utformade för att flytta stora mängder jord eller annat material. Kranar och teleskoplastare brukar användas för att transportera tunga material som används i uppförande av byggnader eller andra konstruktioner, men kranar kan också användas för vissa typer av rivningsförfaranden.

En grävmaskin är en bit av tunga anläggningsmaskiner kanske används på byggplatser mer än någon annan del av utrustningen. Det är också i allmänhet en av de mest kända på grund av dess långa, hydraulisk bom arm med en spade fäst vid änden. Grävmaskinen vilar oftast på ett par låtar, och kroppen av maskinen kan rotera 360 grader på sin bas. Storleken på denna bit av tunga anläggningsmaskiner kan variera avsevärt beroende på avsett ändamål; grävmaskiner för små projekt kan bara har en kort bom arm och en liten spade, medan de största grävmaskiner såsom mudderverk kan vara tillräckligt stora att de måste fastställas på plats på ett fartyg eller pråm.

Bulldozer är stora anläggningsmaskiner, som presenterar en bred spade monterad framför fordonet. Denna bit av tunga anläggningsmaskiner är också oftast monterad på ett par låtar som ökar dragkraft, men basen kommer inte att rotera likt en grävmaskin kommer. Den bulldozer är effektivt för att trycka stora mängder jordmaterial över ett utrymme, samt för att bryta ner andra material såsom sten eller även träd. Som en grävmaskin, kommer sannolikt att ha en stor dieselmotor för att driva den framåt bulldozer.

Grävmaskiner kan lyfta material till dumprar, som är stora lastbilar som presenterar ett halvslutet säng med en öppen topp. Den dumper kan lyfta bädden med hjälp av en hydraulisk arm, som gör det möjligt att dumpa innehållet bakom trucken. En grävmaskin eller olika delar av tunga anläggningsmaskiner kan ladda lastbil till sin kapacitet, och lastbilen kan sedan transportera dessa material utanför anläggningen eller till en annan plats inom arbetsplatsen. Den hydrauliska armen kan sedan manövreras för att lyfta en ände av bädden uppåt, vari luta innehållet tills de faller ut från baksidan av sängen.

  • En lastbilskran används för att ladda material på och av i en lastbil.
  • Tunga anläggningsmaskiner omfattar grävmaskiner.
  • Kranbilar används för att transportera tunga material.
  • Bulldozer är stora anläggningsmaskiner, som presenterar en bred spade monterade framför.