Vad är privata detektiver?

March 22

Privatdetektiver är frilans professionella utredare som anlitats av individer för att hjälpa till rättsliga åtgärder och andra privata ärenden. Ganska ofta, privatdetektiver ger övervakning, köra bakgrundskontroller, spårvunna personer, eller åtkomstposter inte är tillgängliga för allmänheten.

Advokatbyrå anställa privatdetektiver för att lokalisera och intervjua potentiella vittnen, kontrollera alibin eller bistå lokala brottsbekämpande i brottsutredningar. Många privatdetektiver är pensionär civila eller militära poliser med specialutbildning i brottmål och tvistemål utredningsteknik.

Medan Hollywood-filmer glamorize ofta privata detektivarbete, de flesta utredare arbetar i relativ obemärkthet. Ett försäkringsbolag betalar ut invalid påstående kan söka bevis för bedrägeri, till exempel. En privatdetektiv kan ordna övervakning av mottagarens hem eller arbetsplats för att bevisa eller motbevisa funktionshinder. En man kan misstänka sin make till otrohet, så privatdetektiver kan följa frus rörelser eller använd hemliga tekniker för att framkalla en bekännelse. Det mesta arbetet utförs av privata utredare är inte mer glamoröst eller farligare än en resa till den lokala avdelningen av motorfordon eller skatte bedömare kontor.

Detta är inte att säga att privatdetektiver inte möter en viss risk i sin arbetsdag. Privata utredare inte svurit lag officerare, så att de bara har samma befogenheter gripande som alla andra medborgare. Privatdetektiver kan ha att förhöra fientliga vittnen eller fråga inflammatoriska frågor på uppdrag av sina kunder. Att få människor att erkänna själv komprometterande beteende kräver en viss kombination av psykologisk manipulation och självförtroende, vilket framgångsrika privatdetektiver har ofta i överflöd.

Anställa en privatdetektiv är inte en billig process, men det kan vara den bästa källan för dem som söker mer omedelbara svar än traditionell brottsbekämpning kan ge. Privatdetektiver har vanligtvis mycket mindre arbetsbörda, vilket innebär mer tid kan ägnas åt en specifik kunds behov. Erfarna proteashämmare kan också ha informationskällor som inte är lätt tillgängliga för den lokala polisen. Om en advokat anställer en privatdetektiv får de kostnader läggas till kundens slutliga räkningen eller betalas ut som en del av domen. Privatdetektiver debitera vanligtvis en standardarvodet per dag, plus eventuella andra kostnader på jobbet, bland annat bostäder, transporter, eller mat.

Som i många andra yrken, kan kvaliteten på tjänsterna varierar från byrå till byrå. Vissa privata detektiver specialiserade på övervakning eller försäkringsbedrägeri, medan andra erbjuder allmänna tjänster för att passa en kunds specifika behov. Potentiella kunder bör ställa utforskande frågor innan du anlitar någon privatdetektiv. Vad är deras yrkesbakgrund? Hur många år har de varit i branschen? Vad är deras område av expertis? Har de hanterade fall som liknar din i det förflutna? När det gäller att anställa privatdetektiver, erfarenhet och diskretion är viktiga egenskaper för att söka.

  • En privatdetektiv får utreda fusk makar.
  • Privatdetektiver kan fungera för försäkringsbolag att dokumentera försäkringsbedrägerier eller undersöka om en make är otrogen.
  • Privata detektiver kan vara ansvarig för att förhöra vittnen.
  • Hollywood-filmer glamorize ofta privatdetektiver.