Vilka är de olika typerna av Store Management jobb?

October 30

Butikschefer spelar en viktig roll i att se en butik fungerar normalt. Från att lösa kundernas tvister till schemaläggning anställda att arbeta, har en butikschef att bära många hattar. Det finns en mängd olika butikshantering jobb för nästan alla typer av bolag på grund av behovet av att ha en effektiv förvaltning.

En av de vanligaste jobben butikshantering är en klädaffär chef. Bland denna Chefens uppgift är han eller hon förväntas släcka säsongs kläder och göra butiksdisplayer. De flesta kläder chefer hanterar även personalfrågor som löner, ny medarbetare utbildning och räkna pengarna i kassaapparater.

En närbutik manager är en annan typ av butikshantering jobbet. Närbutiker säljer produkter som människor snabbt kan komma in och köpa exempelvis bensin, tidskrifter och mat. Butiken manger på den här platsen är ansvarig för tillsynen transaktioner och lösa kundklagomål. Eftersom merchandising är avgörande för denna roll måste butikschef kunna utföra rutinlager uppgifter såsom prissättning objekt och ta bort inaktuella varor. Andra uppgifter är att förhandla kontrakt med leverantörer och övervakning gaspriserna för pumparna.

En apotek chef arbetar i en butik som har varor såsom första hjälpen kit och skönhetsprodukter och bär receptbelagda läkemedel. Den chefsposition är ansvarig för att upprätthålla den dagliga butiksverksamhet och öka försäljningen. Drogen butikschef arbetar också nära samarbete med apoteket manager avseende läkemedels inköp och kvalitetskontroll. Likvidera gamla produkter och marknadsföra nya objekt är också viktiga arbetsuppgifter för denna professionella. Dessutom drogen butikschef förbereder butiks budgetar, väljer nya produkter och genomför företagets policy med personal.

En annan typ av butik chefstjänster är en finansiell butikschef som hanterar kundkonton. Vissa arbetsuppgifter denna finansiering professionell kan ha inkluderar granska låneansökningar och godkänna kundkonton. Finans chefer kan arbeta med olika typer av lån inklusive bostadslån och lån fordons. Om kontohavare blir brottsligt på ett lån, kommer ekonomichef börja insamlings förfaranden för att kräva förfallna medel. Extra uppgifter här chefen kan utföra kör kredit kontroller och uppdatera kunddatabaser.

Eftersom företag förlitar sig på butikscheferna att göra en vinst, en person i en av dessa butikschefstjänster måste kunna öka försäljningen och träffa butiks mål. En butikschef skulle behöva kunna utföra butikspolitik och effektivt upprätthålla företagsstandarder. Interagera med medarbetare och avdelningschefer är också nödvändigt att köra en butik. Vissa företag erbjuder utbildning för denna position medan andra förväntar chefen att ha tidigare erfarenhet.

  • Drugstore chefer arbetar på apotek och är ansvarig för en korrekt fyllning av recept.
  • Klädbutiker behöver chefer.
  • En apotek chef arbetar i en butik som har varor såsom första hjälpen kit och skönhetsprodukter och bär receptbelagda läkemedel.
  • Varan chef måste följa nya trender för att matcha utbud och efterfrågan.
  • Affär chefstjänster inkluderar kör en närbutik.