Återställa Syrener

November 1

Blommande buskar kan göra en vacker tillägg till nästan vilken gård och blommor med en behaglig doft gör busken ännu roligare. Det finns många trypes av blommande växter som du kan lägga till din gård, men en av de mest underbara är syrenbuske.

Syrenerna producerar vackert färgade blommor som ger en fantastisk doft i våren. Färgen på syren blommar kan variera, men de tenderar att vara lila eller rosa till utseendet. Även om dessa buskar är lätta att ta hand om i många klimat kan du någon gång sluta med en lila buske som ser ohälsosamt. Om så är fallet, måste du arbeta på att återställa din syrenbusken tillbaka till sin forna skönhet.

Om du har syrener i din trädgård som inte verkar så friska som de brukade, överväga dessa idéer att bidra busken tillbaka till hälsa:

  • Beskära syrenbuske när det behövs. Nya blommor får inte växa om du lämnar alltför många bleka, döda eller torkade upp blommor på busken, och låta grenar att växa utom kontroll kan negativt påverka anläggningens hälsa. Håll plantan prydligt klippta för att säkerställa en god hälsa. Eftersom dessa växter har potential att bli enorm, är beskärning ett bra sätt att hålla saker under kontroll.
  • Se till att du vattna lila korrekt. Precis som alla andra växter, kan för mycket eller för lite vatten skada din syrenbusken. Övervaka den mängd vatten du ger plantan att hjälpa dig att avgöra om du behöver för att börja ge mer eller mindre vatten.
  • Kontrollera att anläggningen tar emot rätt mängd ljus. En ohälsosam lila buske kan vara så här på grund av att inte få tillräckligt med sol eller få för mycket. Du kan behöva transplantera lila om den kämpar i sin nuvarande plats.
  • Är ditt klimat rätt för syrener att växa framgångsrikt? Se till att syrenen kan leva i din region.
  • Titta på den typ av jord syrenen planteras i. Du kan behöva lägga till jorden för att hjälpa till att ge lila rätt kost. Gör lite forskning om jorden, och ta en titt på jorden du redan har för att avgöra om det är tillräckligt bra för din anläggning.

Ta hand om din lila växt, och det kan hålla sig frisk och vacker i många år.