Vad är ett levande förtroende?

April 21

En levande förtroende, inte att förväxla med en levande vilja, är ett rättsligt instrument avsett att säkerställa att en persons egendom är spridd enligt hans eller hennes önskemål vid döden. Det kan även innefatta en önskan om vem som ska fungera som en väktare för eventuella minderåriga barn. En levande vilja, å andra sidan, är ett juridiskt dokument som beskriver vilka typer av medicinsk behandling du vill ha, eller inte ta emot, ska du bli arbetsoförmögen på grund av sjukdom eller skada.

Med en levande förtroende, en person som faktiskt överför ägandet av sina tillgångar till det förtroende och sedan väljer en förvaltare för att administrera det. Förvaltaren kan vara en familjemedlem eller vän, en advokat, en anläggning som en advokatbyrå, eller den ursprungliga fastighetsägaren. I det senare scenariot, ägarens namn någon efterträda honom som förvaltaren på hans död.

En korrekt förberedda och lämpligt finansierad levande förtroende kan hjälpa dina nära och kära undviker bouppteckning, eftersom dina tillgångar är tekniskt inte längre din; de ägs av förtroende. Endast objekt som är i ditt namn kommer att bli föremål för bouppteckning. För att säkerställa att en levande förtroende korrekt "finansieras" du måste se till att all egendom faktiskt har förts ut ur ditt namn och in i förtroende. Om inte, är den levande förtroende ogiltigt och staten styr distributionen av din fastighet och även bestämmer vem höjer dina barn.

Som fallet är med så många frågor som rör pengar, det finns vissa skrupelfria individer och företag som försöker sälja levande truster eller gör-det-själv-förtroende kit, så fortsätt med försiktighet. De håller seminarier, gör kalla samtal och skicka ut oombedda utskick försöker sälja dig sina tjänster, trots vad de erbjuder kan inte vara av något värde för dig. Många stater inte tillåta försäljning av ett levande förtroende av någon annan än en advokat, så se till att den person eller det företag är licensierad och behörig att tillhandahålla en sådan tjänst. Också vara medveten om att statliga lagar skiljer och vad som gäller i en stat får inte tillämpas i en annan.

En levande förtroende kan vara ett fördelaktigt verktyg när förs korrekt, men kan faktiskt kosta dina eller dina nära och kära en massa pengar om inte korrekt utförd. Gör din hemläxa innan du anlitar någon att förbereda en levande förtroende för dig, och se till att dina tillgångar är korrekt överförs. Estate planering, inklusive förbereder en levande förtroende, är inte något de flesta människor tycker om att tänka på eller göra. Men freden i att veta att din familj kommer att tas om hand om något händer dig gör det väl värt den tid och energi det tar att göra det rätt.

  • En levande förtroende klargör vem kan få familjeklenoder efter en persons död.