Hur använder jag jättenattljusolja för håravfall?

April 20

Det finns två huvudsakliga sätt du kan använda jättenattljusolja för håravfall, eftersom den säljs i både orala och topikala versioner. Det har visats i många fall att använda en kombination av båda alternativen kan framkalla bättre resultat. Oljan är också mer effektivt för att återställa hårväxt i de med vissa villkor än i andra. Till exempel är håravfall relaterad till sköldkörtelsjukdom behandlas ofta med jättenattljusolja kapslar samt aktuell olja som gnuggas direkt på hårbotten.

Innan du använder jättenattljusolja, bör du har själv kontrolleras av din läkare för att upptäcka den grundläggande orsaken till ditt problem. Manligt håravfall är en relativt vanlig sjukdom som orsakar män, och det är ärftligt. Kvinnor kan drabbas av en liknande åkomma. Det finns vissa hygienkrav, såsom hypotyreos och vissa hormonella obalanser, som också kan leda till håravfall. Dessa villkor måste bekräftas eller uteslutas innan behandlingen kan påbörjas, eftersom det är viktigt att din underliggande tillstånd också tas om hand för att förhindra ytterligare hälsoproblem.

Den första metoden för användning av jättenattljusolja för håravfall är att ta det oralt genom munnen en eller två gånger per dag. Du kan göra detta genom att följa alla tillverkarens anvisningar som anges på baksidan av flaskan. Om du har en underliggande sköldkörtel eller hormonell skick, kan du få bättre resultat om du tar oljan i kombination med ditt recept, om något. Det belopp du tar per dag beror på vilken typ av p-piller som du köper och din läkare eller apotekspersonal instruktioner.

I kombination med att använda orala jättenattljusolja, kan du också välja att använda den faktiska oljan att massera försiktigt in i hårbotten. Den innehåller naturliga och hälsosamma fettsyror, som är mycket välgörande för hår och hud, oavsett om de används internt eller externt. Den kan även användas i andra områden för att återfukta huden och för att hjälpa till med ett brett spektrum av hudåkommor.

Det finns också tinkturer gjorda av jättenattljusolja. Dessa är tagna i stort sett samma sätt som piller. Oavsett vilken typ du bestämmer dig, börja med den lägsta dosen och arbeta dig uppåt. Som med alla läkemedel eller kosttillskott, konsultera en läkare innan du använder den som en håravfall behandling.

  • Hypotyreos och hormonell obalans kan leda till håravfall hos kvinnor.
  • Nattljusolja kapslar.