Vad är Yogurt?

April 25

Yoghurt, även stavat yoghurt eller yoghurt, är en tjock, custard- eller pudding-liknande mat, gjord av naturliga bakteriefermentering av mjölk. Många människor njuta av det vanligt eller smaksatt med frukost, lunch eller som mellanmål, och det är också en ingrediens i ett antal andra rätter.

Processen att göra yoghurt involverar jäsande grädde eller mjölk med levande och aktiva bakteriekulturer; detta åstadkommes genom att tillsätta bakterier direkt till mejeriprodukt. Kommersiella sorter görs vanligen med en kultur av Lactobacillus acidophilus och Streptococcus thermophilis, även om vissa tillverkare använder Lactobacillus bulgaricus stället L. acidophilus. Yoghurt gjort hemma startas vanligtvis genom att tillsätta en liten mängd av en kommersiell produkt till kokt mjölk.

I västerländska kulturer, är yoghurt avnjutas i en mängd olika sätt, mest populärt som en cool skål blandad med frukt. Den kan användas för att göra hälsosamma skakar eller fryst att äta som glass också. Yoghurt kan också användas vid matlagning, i stället för mjölk, gräddfil, och även vissa ostar. I Mellanöstern kulturer, är det ofta serveras med kött, köttsåser, och grönsaker. Den kan även blandas med olika andra såser eller användas som en syrlig klick på toppen av en måltid.

När du köper färdigköpta yoghurt, bör konsumenterna alltid kontrollera märkningen för levande kulturer. Om det har pastöriserats eller uppvärmd efter kulturerna har lagts till, är det troligt att kulturerna kommer att dö. När rätt gjort, kommer det att hålla bra i kylskåp vid 40 ° F (4 ° C) i upp till tio dagar. Efter denna tid, kulturerna blir ofta svag.

Historiskt några av de första yoghurt troligen bestod av getmjölk som jäst i getskinn påsar bärs av tidiga nomadfolk av turkiskt ursprung. Idag är det i första hand göras med komjölk i USA, men det görs också med mjölk från getter, får, buffel, och även kameler i andra delar av världen.

Det är enkelt och billigt att göra yoghurt hemma. En kock kan enkelt koka mjölk, sänka temperaturen till 112 ° F (45 ° C) och sedan lägga en sked av färdigköpta sorten till en liten mängd av mjölken. Hon borde rör om väl, och sedan lägga resten av den varma mjölken. Hela partiet måste hållas vid denna temperatur i fyra till sex timmar så det kan ställa. När yoghurt är klar, bör den kylas ned omedelbart. Det kan avnjutas vanligt eller med färsk frukt, sylt, granola, honung, eller någon annan smak önskas.

  • Acidophilus, ofta kallad en bra bakterier, finns i yoghurt, kosttillskott och andra produkter.
  • Kontinental frukost inklusive yoghurt.
  • Granola används ibland för att toppen yoghurt.
  • Probiotika, som finns i yoghurt, även finns i kapselform.
  • Krämig grekisk stil yoghurt med jordgubbar och blåbär.
  • Yoghurt är populär som ett mellanmål i en enda portion cup.
  • Honung tillför både sötma och smak till yoghurt.
  • Mjölk är en ingrediens i yoghurt.
  • Jäsning mjölk i en yoghurt maker.