Blogg bortom din egen webbplats och Bjud Gäst Bloggare In

October 1

Om du vill bygga en gemenskap kring din blogg, delta i andras bloggar - och vara på jakt efter bloggare som du vill bjuda in att göra ett framträdande i din egen bloggvärlden som gäst.

Börja med att hitta bloggar som är relaterade till de ämnesområden i din blogg. Hoppa in i samtalet genom att erbjuda ett annat perspektiv eller feedback till bloggare eller till folk som lämnar kommentarer.

Nämna din webbplats på andra bloggar är bra, så länge du ser till att dina kommentarer relaterar till ämnet till hands och lägga till i konversationen.

Också, inte bara skriva och lämna. Håll aktiv i de samhällen där du är medlem och använda den tiden för att få kontakt med andra. Ta vad du kan från samhället, men också ge tillbaka vad du tror kommer att gynna alla som helhet. Kom ihåg att delta i dessa samhällen kan även ge dig idéer för din egen blogg, så är det sannolikt att gynnas på flera sätt från den tid du spenderar på dessa bloggar.

Du kan också dela länkar mellan din blogg gemenskap och relaterade bloggar som du vill stödja. Erbjud att inrätta en typ av nätverk där du kan dela innehåll mellan webbplatser. Allt är möjligt; Allt du behöver göra är att be.

Om din blogg är att locka ett stort antal dagliga läsare, kan du begära medlemmar i din grupp för att hjälpa dig med gäst-blogging på din webbplats. Beroende på vilket program du använder, kan du antingen starta egna under bloggar eller låta dem lägga till huvudsidan på din webbplats. Att kunna erbjuda andra insikter och information från dina lokala "experter" är otroligt coolt, och du kanske kan bygga en serie av inlägg från andra bloggare på din webbplats.

Denna typ av bloggning avvägning är ett bra sätt att ha flera röster fylla ut innehållet på din webbplats och ger en rikare upplevelse totalt för dina läsare.

Dessa relationer är bra att ha när du blir sjuk eller vill ta en semester - tryck din gäst-blogging gemenskap för hjälp täcker din blogg när du inte är med för att göra det.