Vilka är de mest kända utdöda arter?

March 13

Även om det finns tusentals utdöda arter i världen, vissa är mycket bättre känd än andra. Denna popularitet ibland utifrån animalâ € s minnesvärda utseende eller betydelse i den evolutionära processen. En annan vanlig orsak till populariteten av vissa utdöda djur är de upprepade hänvisas till dem i böcker, filmer, tv och naturhistoriska museer. Välkända utdöda arter omfattar olika typer av dinosaurier, fåglar och exotiska däggdjur.

Även om det dog ut cirka 65 miljoner år sedan, är Tyrannosaurus Rex förmodligen de mest kända utdöda arter av alla. Den dinosaurie vägde upp till sju ton (ca 6350 kg) och var normalt mer än 43 fot (13 meter) långa. Denna varelse anses vara den största rovdjur som någonsin vandrat på jorden.

Utdöd sedan 1844, är den stora Auk en av två välkända flygande fåglar på listan. Denna art var den enda pingvinen som kom från den atlantiska regionen, och fossil tyder det reste så långt söderut som delstaten Florida i USA. Rovjakt ledde utrotningen av den stora Auk, även vanligtvis kallas en garefowl.

Den andra flightless fågel på den mest populära listan utdöda arter är Dodo. Denna fågel, en släkting till duvor och duvor, försvann i 17-talet. Det gjorde sin hem på ön Mauritius och levde på en strikt fruktbaserad kost.

Känd för att vara den största hjortdjur i historien, den irländska Deer, även kallad Giant Deer, firades också för att ha de största horn av något rådjur. Den spretiga grenade horn på djuret var ofta 12 fot (ca 3,65 meter) över och kunde väga in på makalösa 90 pounds (40.8 kg). Historien attribut ibland beastâ € s utplåning 7700 år sedan till sina horn hålla den från att avvärja rovdjur, men den populära teorin är att människan jagade den i glömska.

Två tigrar är bland de mest kända utdöda arter. Den tasmanska tigern, som sågs senast 1936, innehar titeln moderna timesâ € största köttätande pungdjur. Katten var hemma i Australien och Nya Guinea. På senare tid, omkring 1970, blev den Kaspiska Tiger utdöd. Det var den tredje största arten av tiger i världen, och dess utseende liknade den Bengal tigern ofta med i todayâ € s djurparker.

En annan medlem av kattfamiljen, Cave Lion, var en av de största lejonen i historien. Vissa historiker hävdar denna art upphört att existera mer än 10.000 år sedan och andra behålla Cave Lion försvann bara 2.000 år sedan. En släkting till Cave Lion var enligt uppgift hittades 1985 i Tyskland.

Stellarâ € s Sea Cow, ofta kallad försvarslösa odjuret, liknade en mycket stor tätning. Det växte upp till 25.9 fot (7,9 meter) i längd och kunde väga upp till 6000 pounds (ca 2721 kg). Den hade en kort historia som det upptäcktes 1741 och blev en utdöd art i 1768. En annan ko på den utdöda arter listan är uroxen. Den uroxen allmänt tros vara en av Europea € s mest ökända utdöda djur. Trots lagar krävande att varje jägare av Aurochs straffas med döden för att skydda arten, dog den sista i 1527 i en polsk skog.

Generellt anses vara en av Africaâ € s mest anmärkningsvärda utdöda djur, kan Quagga ha en av de mest intressanta framträdanden av allt på denna lista. Dess markeringar visar tydligt att djuret var en blandras av en zebra och en häst, med ränder visas på bara halva sin kropp. Den sista Quagga uppgift avled i en Amsterdam djurpark 1883.

  • Dodo är en välkänd utdöda fågeln.
  • Dinosaurs är bland de mest kända utdöda arter.
  • Även vanligtvis betraktas som utdöd, samtida forskare tror att dinosaurierna utvecklades till fåglar.
  • Den numera utdöda Kaspiska tiger liknade bengalisk tiger.