Vad är en Cabriolet?

May 10

En cabriolet är en typ av lättviktig, tvåhjuligt vagn som dras av en eller flera hästar, beroende på utformningen. Termen "cabriolet" också antogs för att beskriva en make av 20th-talets bil som var avsedd att vara lätt och enkel att köra. En sann häst cabriolet är inte en fruktansvärt ovanlig syn i områden med stora hästpopulationer, eftersom vagnen hanterar väl, ser elegant och är lämplig för ett brett spektrum av väderförhållanden. Vissa vagnsoperatörer användning restaurerade viktorianska cabrioleter för en touch av äkthet.

Denna term kommer från det franska ordet cabrioler, som betyder "att dansa" eller "för att Caper", vilket är en referens till hur vagnen lätt skumma över marken. Den grundläggande grunden för cabriolet lades i slutet av 1700-talet. Vid den tiden, lätta vagnar att hyra i stadsområden blev en växande nödvändighet eftersom färre människor hade hästar.

Dess grundläggande design

Den klassiska cabriolet design inkluderar en framåtvänd stol set på två hjul. I de flesta fall är en låda eller sidosteg tillhandahålls för föraren, men i vissa fall kan en cabriolet drivas av någon som sitter i vagnen. Den är avsedd för två personer bekvämt och kan dras av en enda häst, även om ett par kan användas för att göra en cabriolet ser mer prålig. En hopfällbar huva gör designen, så att passagerarna kan njuta fint väder eller att skydda sig mot regn och kyla.

Fordon för hyra

Denna design fulländades i Frankrike i början av 1800-talet för att tillgodose behovet av en lätt vagn som kunde enkelt navigera myllrande gator. Många livré stall tog upp designen eftersom människor hyra en häst och vagn lätt kunde hantera en cabriolet. Cabrioleter användes också som hyrda fordon som taxibilar. I själva verket är termen "hytten" för en taxi en förkortning av "cabriolet", som visar hur allestädes närvarande här vagnen var som en för-hyra fordon.

Tålig och lätt att hantera

Den grundläggande designen av tvåhjuliga vagnen ingår också en ljud fjädring som kunde hantera någorlunda dåliga vägar. De flesta byggare skapat lätta, mycket grundläggande cabrioleter som inte var fruktansvärt fint eller formellt, även om designen skulle kunna göras mer fantasi för överklass drivrutiner. Många människor lärde sig att köra en häst med hjälp av en cabriolet, eftersom vagnarna hanteras mycket väl och var ofta dras av stadiga, patient hästar som var vana vid att ett brett spektrum av förarna.