Tips för att arbeta med Gluten-Free Kex och Crackers

May 8

Kex och kex är alla gjorda av deg. Även om de är oftast gjorda med vetemjöl, kan du använda glutenfria mjöl för att göra godsaker som är lätta och tillfredsställande. Kex görs vanligen från mjuka degar och kex är gjorda av fast deg. Skillnaden mellan de typer av deg är i mängden vätska i receptet och hur degen formas och formas.

Vissa grundläggande regler för arbete med glutenfria kakor och kex inkluderar följande:

  • Mät glutenfritt mjöl och andra ingredienser noggrant, vikt om möjligt, och blanda degen enligt anvisningarna. Mät-, byggnad struktur, och doneness tester är avgörande för framgången för glutenfria kex och kracker recept.
  • Om du inte använder en skala för att mäta mjöl och mixar, alltid mäta genom skeda mjölet eller blanda lätt in i en måttkopp och utjämning av toppen med baksidan av en kniv.
  • Var noga med mjöl du använder är den grind eller textur receptet anger. Om ett recept kräver super fint mjöl och du kan inte hitta det, använd fint mjöl eller vanligt mjöl och slipa den i mixer eller matberedare. Fina mjöl producerar jämnare deg utan grynighet. Ibland vill man mer struktur i ett recept, men ibland, för ett anbud produkt är önskvärt mindre textur.
  • Om du inte kan använda xantangummi i dina kex eller kracker recept, är rå bovetemjöl ett bra substitut: Använd 1 matsked rå bovetemjöl och 2 msk vatten för 1/2 tsk xantangummi. Du måste slipa din egen rå bovetemjöl eftersom färdigköpta sorten är rostat. Köp rå bovete kärnor och mala dem till ett pulver.

Här följer några ytterligare förslag som gäller specifikt till kakor och kex:

  • Kex: Kex är snabba bröd, syrade av bakpulver och / eller bakpulver. Du gör dem genom att skära ett fett till mjöl och lägga vätskan tills en mjuk deg former. Du kan bilda kex på flera sätt. Du kan helt enkelt släppa mjuka degen på en cookie plåt och grädda den; du kan göra dessa "drop kex" snabbt och enkelt. Kex som du rullar och skär med en cookie cutter kräver lite mer finess och rätt degen konsistens.
  • Crackers: Cracker degen är fast nog att rulla ut eller forma till bollar att platta med en gaffel eller botten av en vattenglaset. För skarpa kex, behövs en del fett. Fettet i kex är det som gör dem skarpa och flagnande. Se till att du blandar fettet väl med mjölet innan du lägger vätskan. Och var inte rädd för att hantera denna typ av deg. Skär den i former med kakmått eller göra fritt formulerade kex med en vass kniv.

När du behärskar tekniken att göra kex och kex, kan du ha kul att experimentera i köket. Pröva olika mjöl, lägga till olika aromer som ost och örter, eller göra ett recept heartier med nötter eller kryddor.