Hur hitta en Kommersiellt kök för din Food Truck

June 8

Att hitta en kommersiell kök som fungerar för dig är en integrerad del av att föra din gourmet mobil livsmedelsföretag till liv. Platsen, kostnad, typ, och storleken på din kommersiella kök bestämmer många aspekter av din verksamhet, inklusive de typer av rätter som du kan göra, kapacitet händelser som du kan hantera, och där din tjänst och händelser kan lokaliseras.

När du letar efter en kommersiell kök, kan du rikta din sökning genom den typ av mat du vill göra och omfattningen av din mat lastbil drift.

För att maximera nyttan av ett kök, måste du först överväga dina utrustningskraven. Du kan använda din meny som en guide för att göra en förteckning över utrustningen ditt kök måste ha.

Kommersiella köks alternativ för din mat lastbil

För de flesta nya ägare livsmedel lastbil, är en delad användning storkök det mest hållbara alternativet. En delad användning kök (även kallat ett kök inkubator eller ett kooperativ kök) ger ett fullt utrustat, kommersiellt licensierade anläggning som är tillgänglig för uthyrning per timme och som hyrs ut till flera livsmedels lastbilar eller kockar.

Eftersom du delar denna typ av utrymme med andra företag och hyran du betalar bygger vanligen på en tids per användning basis, du kan spara pengar istället för omdragning upp omkostnader genom att bygga eller äga ett kommersiellt kök av din egen .

Problemet att vissa livsmedel lastbilsägare stöter är att hitta att de behöver använda anläggningen samtidigt andra lokala livsmedel lastbilar försöker använda köket. Detta scenario kan orsaka säkerhetskopior om mer än ett affärsområde behöver använda samma utrustning.

Även om en delad användning kök är en stor resurs för ägare livsmedel lastbil, ett antal andra alternativ - -kan som restauranger, skolor, sociala klubbar och kyrkor användas som din kommersiella kök.

Leta storkök

Efter du har en idé om vilken typ av kök du vill kan du börja shoppa runt för att hitta de bästa priser och bekvämligheter för din kommersiella kök. Starta sökningen genom att använda din lokala vita sidor eller tala med andra ägare mat lastbils att ta reda på vilka kommersiella kök de använder.

De kan - eller inte - föreslår att du använder deras nuvarande kök, men prata med aktiva operatörer är ett bra sätt att bedöma de pågående priser i ditt område. Din lokala hälsodepartementet kan också ge dig en lista över registrerade storkök i ditt område. Vissa kommuner ger även dessa listor på sina webbplatser.

På grund av tillväxten av mobila livsmedelsindustrin, kan du hitta en brist på storkök i ditt område som passar dina behov. Om detta är fallet för dig, kan följande webbplatser hjälper dig att hitta ett kök som kan vara lite längre bort men fortfarande genomförbart.

Dessa webbplatser kan lokalisera storkök i hela landet, och de ger kartor tillsammans med länkar och kontaktinformation för varje kök i sina register.

  • Kommersiellt kök uthyres
  • Culinary Incubator