Vad är en bok Appraisal?

September 26

En bok bedömning är en bestämning av värdet av en bok. Boka bedömning är en rutinmässig del av arbetet på begagnade bokhandlar och antik företag som hanterar böcker, och båda dessa typer av företag är bra källor till rekommendationer för boken värderingsmän. För lekmän som inte är bekant med alla detaljer i bokförda värden, kan få en bok bedömning vara mycket viktigt innan du säljer eller gör dig av en bok.

Boka värderingsmän överväga ett antal faktorer när de bedömer en bok för att bestämma dess värde. Villkoret för boken är en faktor, men så är titeln, upplagan, och sällsynthet av boken. Anses tillsammans, kan dessa faktorer användas för att bygga en bild av hur mycket boken skulle sälja för på den öppna marknaden eller på auktion, och uppskattningen av värdet kommer att ingå i utvärderingsrapporten.

Bara för att en bok är gammal betyder inte att det är värdefullt, och samma sak gäller för första upplagor. En blek, shopworn volymen kan vara ganska värdefulla på grund av dess sällsynthet, medan en ren bok med en författares autograf kan vara av föga intresse. För att veta hur mycket en bok är värd, behöver någon erfarenhet i boken handel och litteratur handel. Många bok återförsäljare har berättelser om att hitta diamanter i ruffen på sparsamhet butiker, varvet försäljning och andra märkliga ställen, som illustrerar det faktum att värdet av en bok är ofta dold. Skrupelfria återförsäljare kan till och med medvetet betala ett mycket lågt pris för en obetänksam säljaren för en bok som de vet är värdefullt för att vinst.

Det finns flera skäl att söka boken bedömning. För samlare av sällsynta böcker, med en bok bedömas innan köpet, om möjligt, är en mycket bra idé, och bedömningar kan också höja försäljningsvärdet av en bok, när de utförs av en ansedd källa. Vissa tycker också att särskilt försäkra sina sällsynta och värdefulla böcker, i vilket fall bedömningen kan krävas av försäkringen bedömning. Bedömning kan också begäras i samband med att värdera ett gods.

Som med alla typer av bedömning, är det en bra idé att få en bok bedömning från en neutral part, för att säkerställa att bedömningen är ärlig och värderingen är rättvis. Försäkringsbolag, bokhandlar, antikhandlare och auktionshus alla kan ge rekommendationer, och människor bör undvika att ha en bok bedömas av någon som har ett intresse av att sälja boken.

  • Boka värderingsmän kan uppskatta värdet av sällsynta böcker.
  • Begagnade bokhandlar engagera ofta i boken bedömningar.
  • Book bedömningar avgör av värdet av en bok.
  • Första upplagor av böcker är mer värdefulla.
  • Boka bedömningar kan ge ett högre värde till böcker som utgör en komplett samling.