Vad är en Mehndi tatuering?

February 28

En mehndi tatuering är en tillfällig tatuering gjord med henna färgämne. Korrekt är mehndi inte en tatuering alls, eftersom tatueringar är permanenta markeringar gjorda genom att tvinga bläck och färgämnen under ytan av huden, men termerna "henna tattoo" och "mehndi tatuering" är mycket vanliga, speciellt i väst. Konsten att mehndi har utövats i hundratals år i sin ursprungsregion, och det fortsätter att vara extremt populär världen.

Mehndi dekorationer tillämpas i hela Mellanöstern, Nordafrika och Sydostasien. Vissa människor förknippar mehndi tatuering traditionen särskilt med Indien. Traditionellt människor ansöka mehndi för brudar före bröllop, och ibland hästskötare kan dekor också. Mehndi tillämpas också för speciella tillfällen allt från partier till födelsen av ett barn, och några flickor njuta tillämpa mehndi varandra på skoj.

Denna tillfälliga tatuering är gjord med växtbaserade henna färgämne. Naturliga henna kommer att producera ett brunt till rött färgämne som fastnar på huden under några dagar eller veckor, beroende på hur den tillämpas och hur huden hanteras. Vissa företag också producera "blå henna" och "svart henna" former av henna uppblandat med mörkare färger. Denna henna kan faktiskt vara ganska farligt, som stenkolstjära baserat färgämne används ofta för att uppnå önskad färg, och det kan göra människor sjuka när det absorberas genom huden.

Traditionellt är en mehndi tatuering appliceras på händer, fötter, armar och ben, även om människor kan dekor hela. De mönster tenderar att vara mycket invecklad, som täcker huden i abstrakta geometriska former, blommönster, och en mängd andra dekorativa teman. Vissa Mehndi konstnärer frihand sitt arbete, medan andra använder schabloner och guider för att säkerställa att mehndi ser ännu. Den mehndi kan dekoreras med limmad på juveler och accenter med armband, ringar och andra smycken.

Vissa butiker säljer mehndi- tatuering kit, som omfattar rör av förblandad henna, stenciler för tillämpning av mehndi, och en mängd andra förnödenheter. Sådana kit är speciellt vanligt i regioner med en stor indiska befolkningen. Det är också möjligt att besöka en mehndi artist för professionellt applicerade mehndien, och vissa tatuering studios erbjuda mehndien förutom konventionella tatueringar. Att ha mehndi tillämpas kan vara en mycket rolig upplevelse, och många brudar i Mellanöstern, Asien och Nordafrika njuta av lugnet och bortskämd av mehndi sessionen innan deras bröllop.

  • Vissa mehndi- artister frihand sitt arbete.
  • Mehndi tatueringar är tillfälliga konstruktioner gjorda med färgämne från henna anläggningen.